Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вратарят Чех иска да завърши кариерата си с трофей

Петър Чех ръководи защитата на Арсенал.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вратарят на Арсенал Петър Чех се надява да завърши славната си кариера по най-добрия възможен начин, като добави трофея на Лига Европа. Снощи той пази при победата на "артилеристите" с 2:0 над Наполи.

"Бих искал да се оттегля с трофей в ръцете си. Това ще бъде най-добрият възможен край за мен и ще бъде фантастично постижение за клуба. Лига Европа вдига нивото всяка година ... и всеки иска да спечели сега, защото резервирате място за Шампионската лига следващия сезон и също така имате трофей в ръцете си.

Ние имаме аванс от 2:0, но все още сме наясно, че ще бъде трудно там. Те са силен отбор и играят много добре досега през този сезон", заяви чехът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Арсенал - Наполи

Победи в Лига Европа за Арсенал, Бенфика, Челси и Валенсия

Победи в първите четвъртфинални срещи от турнира Лига Европа постигнаха английските Арсенал и Челси и португалският Бенфика, а испанскотото дерби Виляреал - Валенсия завърши с късен успех за "прилепите", играли като гости. "Артилеристите" поведоха..

публикувано на 11.04.19 в 23:54
ВИЖТЕ ОЩЕ
Изабелла Шиникова

Изабелла Шиникова се класира за втория кръг във Варшава

Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на сингъл на турнира по тенис УТА 125 турнира на твърди кортове в полската столица Варшава с награден фонд 115 хиляди долара.  Българката изигра страхотен мач и победи поставената под номер 4 и 143-а в света..

публикувано на 23.07.24 в 20:07

БФС отложи срещата между Славия и Лудогорец

Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз отложи мача между Славия и Лудогорец от втория кръг в Първа лига. Мачът трябваше да се проведе в събота, 27 юли от 21:15 часа в София, но заради ангажиментите на разградчани в квалификациите на..

публикувано на 23.07.24 в 18:40

Волейболистките ни с втора победа на Балканиадата в Тирана

Националният отбор на България по волейбол за жени до 20 години се наложи над тима на Република Северна Македония с 3:0 (25:9, 25:16, 25:18) на Балканиадата, която се провежда в столицата на Албания Тирана. Това бе втора победа за България след успеха..

публикувано на 23.07.24 в 17:34
Александра Фейгин

Фейгин подготвя новите си програми с хореограф номер 1 за 2024 година

Най-добрата ни състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин подготвя новите си програми с Беноа Ришо, който бе обявен за хореограф №1 на 2024 година от Международния кънки съюз! Лагерът се провежда във френския град Англе, който се намира в..

публикувано на 23.07.24 в 15:39

Николай Върбицалиев: Успехите на Никола Цолов идват в точния момент

„Успехите, които постига Никола Цолов, идват в точния момент. Те ще му помогнат да продължи да кара на такова ниво – Формула 3 или Формула 2, защото договорите за следващия сезон се подписват сега. От друга страна, ситуацията около него не е ясна. Не се..

публикувано на 23.07.24 в 09:30
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов: Трудна титла в Астана, пропускам US Open

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов ще пропусне Откритото първенство на САЩ по тенис, тъй като няма да успее да събере необходимите точки. „Ще пропусна сроковете за подаване на заявки за Откритото първенство на САЩ. Те затварят..

публикувано на 23.07.24 в 07:55
Маркета Вондроушова

Без олимпийската вицешампионка Маркета Вондроушова на Игрите в Париж

Чешката тенисистка Маркета Вондроушова обяви, че няма да участва на Олимпийските игри в Париж. 25-годишната Вондроушова спечели сребърен медал от предишните Олимпийски игри в Токио преди три години. През 2019 година тя игра финал и на турнира "Ролан..

публикувано на 23.07.24 в 06:47