Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Ципов: Полицията в Габрово е действала със забавяне

Снимка: БГНЕС

По първоначална оценка полицията в Габрово е действала със забавяне, заяви на брифинг в парламента заместник-вътрешният министър Красимир Ципов. В момента тече вътрешна проверка, след която са възможни дисциплинарни наказания, допълни Ципов и уточни:

"Моята оценка е, че има забавяне и поради тази причина сме назначили проверка. По тази причина искаме да бъде извършен и анализ на всички действия, които са били предприети от ръководството на Областната дирекция на МВР-Габрово. Който е извършил съответните дисциплинарни нарушения и не си е изпълнил служебните задължения, ще бъдат взети съответните дисциплинарни мерки, категорично".

По данни на полицията вчера на площада в Габрово са протестирали между 800 и 900 души. Зам.-министър Красимир Ципов призова пострадалия при протестите журналист да даде показания пред полицията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Томислав Дончев: Гневът на хората в Габрово е справедлив

„Едно общество, когато няма закони, може да се самоунищожи, което не може да допускаме“. Това заяви на извънреден брифинг в Габрово вицепремиерът Томислав Дончев, който беше специално изпратен в града заради възникналото напрежение. „Не може да..

публикувано на 12.04.19 в 07:42
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тръмп прие номинацията на Републиканската партия за президент

Бившият президент Доналд Тръмп прие официално номинацията на Републиканската партия за президентската надпревара. В четвъртия, последен ден от Националната конвенция на Републиканската партия той излезе на сцената пред делегатите и изнесе реч.  Доналд..

публикувано на 19.07.24 в 08:20

Радев обявява кога ще връчи мандата

Президентът Румен Радев ще обяви кога ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в 50-ото Народно събрание. Ще го получат от „Продължаваме промяната – Демократична България“, които вече обявиха, че веднага ще го върнат неизпълнен..

публикувано на 19.07.24 в 07:54

Депутатите изслушват Главчев и Запрянов за срещата на върха на НАТО

Депутатите ще изслушат служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев и министъра на отбраната Атанас Запрянов. След това ще се проведе редовен парламентарен контрол, в който ще участват 7 министри.  Главчев към Байдън:..

публикувано на 19.07.24 в 07:49

Продължават битките с пожарите в цялата страна

Продължават усилията за овладяване на пожарите в страната, включително на  големия пожар около Воден и близките села. Премиерът свиква Съвета по сигурността заради пожарите Вчера огънят достигна граничното с Турция село Крайново. В района..

публикувано на 19.07.24 в 07:32

Опасни жеги и обилни валежи с гръмотевици

Оранжев код за високи температури и обилни валежи с гръмотевици е в сила днес за 6 области.  Това са областите Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково и Кърджали, където има и опасност от градушки, обявиха от НИМХ. С изключение на област..

публикувано на 19.07.24 в 07:24

Кипър регистрира повече пристигнали туристи в сравнение с миналата година

Туристическите пристигания в Кипър са се увеличили през първите шест месеца на годината, което показва, че поставената за този сезон цел за развитие на сектора се изпълнява, казаха от правителството. Допълнителни 10 млн. евро ще бъдат предоставени с бюджета..

публикувано на 19.07.24 в 05:20
Володимир Зеленски

Зеленски е готов да работи с Тръмп, ако бъде избран за американски президент

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в интервю за Би Би Си, че е готов да работи с всеки, който бъде избран за президент на Съединените щати, включително Доналд Тръмп. "Ние трябва да работим със Съединените щати. Ако дойде нов екип, ще трябва да..

публикувано на 19.07.24 в 05:12