Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Невяна Владинова – Кралицата на световната купа 2019

Катрин Тасева, Невяна Владинова (в средата) и Екатерина Селезньова
Снимка: БТА

Невяна Владинова стана за втори път Кралица на световната купа по художествена гимнастика „Sofia 2019“. Чаровницата спечели вота на журналистите и фотографите като получи 57 точки. Първа нейна подгласничка с  36 точки стана бронзовата медалистка в многобоя Катрин Тасева, а втора подгласничка с 24 точки е рускинята Екатерина Селезньова.

В допитването бяха номинирани общо 21 състезателки от 10 нации (България, Русия, Естония, Италия, Украйна, Беларус, Швеция, Испания, Грузия, Израел) , като от българският тим гласове получиха още Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, Симона Дянкова, Лаура Траатс.

Кралицата получи уникална тиара, изработена от сребро 925/000 с родиево покритие. Камъните, които са инкрустирани, са овални бели и лилави кубични цирконии, всички вградени ръчно от нашите специалисти. Повърхността е озарена от матирани полирани части. Короната е изработена по концептуален дизайн на Хелена Умбергер. Изработката на тиарата е микс от модерна технология и ръчна изработка, като процесът за създаването й отнема 1 месец.

Невяна Владинова получи този приз и по време на световната купа през 2017 година в първото издание на конкурса.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Александър Донски

Александър Донски отпадна от турнира в Пособланко (Испания)

Националът за Купа "Дейвис" Александър Донски отпадна в игрите поединично и на двойки на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Пособланко (Испания) с награден фонд 36 900 евро. Българинът, който преодоля успешно квалификациите след два успеха, загуби от номер 2 в схемата Егор Герасимов (Беларус) с 6:4, 3:6, 4:6 за..

публикувано на 18.07.24 в 08:05
Пиърс Льопаж

Световен шампион в десетобоя пропуска Олимпиадата

Световният шампион по лека атлетика в десетобоя Пиърс Льопаж ще пропусне олимпийските игри в Париж поради контузия, съобщи спортистът в профила си в социалните мрежи. "Така се случи, че съм от хората, които не се лекуват по естествен път от дискова херния. Справял съм се с контузии преди и съм се състезавал с различни травми. До миналата..

публикувано на 18.07.24 в 08:00
Георги Минчев

Георги Минчев може би ще продължи кариерата си в Турция

Турският отбор от Втора футболна лига Юмраниеспор е пред подпис с Георги Минчев, който играе за АЕЛ Лимасол, съобщава журналистът Решат Джан Йозбудак в профила си в социалната мрежа Х.  Малко по-късно информацията беше цитирана и доразвита от кипърските медии. Местното радио Sport-fm.com.cy съобщава, че от известно време се появява редовна..

публикувано на 18.07.24 в 07:55

Лудогорец загуби в Батуми, но продължава напред

Лудогорец загуби с 0:1 при гостуването на Динамо Батуми, но успя да се класира за втория квалификационен кръг на Шампионска лига с общ резултат 3:2. Отборът на Георги Дерменджиев спечели първия мач преди седмица в Разград с 3:1 и бе фаворит за реванша, но срещна неочаквано голяма съпротива от шампиона на Грузия на "Батуми Арена".  Във..

публикувано на 17.07.24 в 22:06

Душан Керкез: Нямаш шанс срещу Марибор, ако мислиш само за защита

Треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез е категоричен, че неговият отбор трябва да отбележи гол в реванша срещу Марибор, за да отстрани словенския тим в първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Наставникът на "канарчетата" даде пресконференция преди втория сблъсък между двата тима утре. След първата среща в Пловдив..

публикувано на 17.07.24 в 21:19

Първи български финал на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив

Дария Павлюк осигури първи директен български финал на Световното първенство по кану каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки, което се провежда в Пловдив. Тя спечели серията си на 500 м едноместно кану при девойките, с което си заслужи място в гонката за медалите без да минава през цедката на полуфиналите.  9 български лодки ще търсят..

публикувано на 17.07.24 в 20:56

Лука Модрич подписа нов договор с Реал (Мадрид)

Лука Модрич продължи договора си с Реал (Мадрид), потвърдиха от шампиона на Испания и Европа в сряда. Мадридският клуб обяви подписването на нов контракт с 38-годишния халф, който е до края на следващия сезон. Хърватинът носи екипа на Реал Мадрид от 2012 година. Той спечели общо 26 купи със столичани във всички турнири, включително 6 трофея в..

публикувано на 17.07.24 в 17:13