Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камен Михайлов е новият президент на новосформираната Българска федерация по автомобилен спорт

Камен Михайлов

Камен Михайлов е новият президент на новосформираната Българска федерация по автомобилен спорт, съобщи за Хоризонт председателя на СБА инж. Емил Панчев като уточни, че новата централа вече има издаден лиценз за спортна дейност от Министерството на младежта и спорта.

Новината с нарочно съобщение беше порвърдена и от Министерството на младежта и спорта в което се казва:
 "Сдружение "Автомобилна федерация на България" получи спортен лиценз като федерация по автомобилен спорт. Това е решение на Министерството на младежта и спорта от 19 април 2019 година, след като на 18 април 2019 година лицензът на "Българската федерация по автомобилен спорт" (БФАС) е отнет.
Причината е, че на 16 януари 2019 година "Съюзът на българските автомобилисти" (СБА), като единствен член на Международната федерация (FIA), оттегли предоставените права на БФАС за организиране и провеждане на национални и международни първенства, както и да определя състава на националните отбори. „
Съгласно Международния спортен кодекс на "Международната автомобилна федерация" (FIA), българските състезатели нямат право и да участват в международни състезания от името на БФАС.
От своя страна ММС проведе кореспонденция с FIA по въпроса. Представителят на FIA г-н Вернер Краус посети България и се срещна и с двете страни.
ММС получи отговор от FIA, че СБА е единственият член на организацията и има всички права дадени от Международния спортен кодекс, в това число да делегира права на други организация в страната.
Водени от интереса да върнем възможността на българските състезатели да участват в редица първенства, както и на територията на България да се провеждат международни състезания, ММС подходи отговорно и максимално бързо разгледа подадените документи от нова федерация, които са изрядни и те получават лиценз.  
Сдружение "Автомобилна федерация на България" ни увери, че ще приеме за членове всички автомобилни клубове, които са редовни и отговарят на техния устав и на закона"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Александър Донски

Александър Донски отпадна от турнира в Пособланко (Испания)

Националът за Купа "Дейвис" Александър Донски отпадна в игрите поединично и на двойки на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Пособланко (Испания) с награден фонд 36 900 евро. Българинът, който преодоля успешно квалификациите след два успеха, загуби от номер 2 в схемата Егор Герасимов (Беларус) с 6:4, 3:6, 4:6 за..

публикувано на 18.07.24 в 08:05
Пиърс Льопаж

Световен шампион в десетобоя пропуска Олимпиадата

Световният шампион по лека атлетика в десетобоя Пиърс Льопаж ще пропусне олимпийските игри в Париж поради контузия, съобщи спортистът в профила си в социалните мрежи. "Така се случи, че съм от хората, които не се лекуват по естествен път от дискова херния. Справял съм се с контузии преди и съм се състезавал с различни травми. До миналата..

публикувано на 18.07.24 в 08:00
Георги Минчев

Георги Минчев може би ще продължи кариерата си в Турция

Турският отбор от Втора футболна лига Юмраниеспор е пред подпис с Георги Минчев, който играе за АЕЛ Лимасол, съобщава журналистът Решат Джан Йозбудак в профила си в социалната мрежа Х.  Малко по-късно информацията беше цитирана и доразвита от кипърските медии. Местното радио Sport-fm.com.cy съобщава, че от известно време се появява редовна..

публикувано на 18.07.24 в 07:55

Лудогорец загуби в Батуми, но продължава напред

Лудогорец загуби с 0:1 при гостуването на Динамо Батуми, но успя да се класира за втория квалификационен кръг на Шампионска лига с общ резултат 3:2. Отборът на Георги Дерменджиев спечели първия мач преди седмица в Разград с 3:1 и бе фаворит за реванша, но срещна неочаквано голяма съпротива от шампиона на Грузия на "Батуми Арена".  Във..

публикувано на 17.07.24 в 22:06

Душан Керкез: Нямаш шанс срещу Марибор, ако мислиш само за защита

Треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез е категоричен, че неговият отбор трябва да отбележи гол в реванша срещу Марибор, за да отстрани словенския тим в първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Наставникът на "канарчетата" даде пресконференция преди втория сблъсък между двата тима утре. След първата среща в Пловдив..

публикувано на 17.07.24 в 21:19

Първи български финал на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив

Дария Павлюк осигури първи директен български финал на Световното първенство по кану каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки, което се провежда в Пловдив. Тя спечели серията си на 500 м едноместно кану при девойките, с което си заслужи място в гонката за медалите без да минава през цедката на полуфиналите.  9 български лодки ще търсят..

публикувано на 17.07.24 в 20:56

Лука Модрич подписа нов договор с Реал (Мадрид)

Лука Модрич продължи договора си с Реал (Мадрид), потвърдиха от шампиона на Испания и Европа в сряда. Мадридският клуб обяви подписването на нов контракт с 38-годишния халф, който е до края на следващия сезон. Хърватинът носи екипа на Реал Мадрид от 2012 година. Той спечели общо 26 купи със столичани във всички турнири, включително 6 трофея в..

публикувано на 17.07.24 в 17:13