Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските и иранските авиационни власти ще преговарят за нова спогодба за въздушен транспорт и директна линия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българските и иранските авиационни власти ще преговарят за изменение на действащата спогодба за въздушен транспорт и за бъдещата директна линия между двете страни. Това е един от резултатите от проведената на 18 и 19 май в София Междуправителствената българо-иранска комисия за икономическо, промишлено, търговско и техническо сътрудничество, съобщиха от Министерството на транспорта. 

В рамките на сесията е проведено и заседание на Смесената комисия по международен автомобилен транспорт и страните са изразили интерес към възобновяване на международния автомобилен транспорт на пътници между тях. 

В резултат на срещата е подписан меморандуми за сътрудничество в икономиката; акредитацията, пристанищата и морския транспорт, метеорологията, пощите, както и за взаимодействие между търговските палати на двете страни. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Състезание по спортен риболов за незрящи ще се проведе в Монтана

Състезание по спортен риболов за хора с нарушено зрение ще се проведе на язовир "Огоста" на полуостров "Расника", в района на садките, съобщи Ива Петкова, регионален председател на Съюза на слепите в Монтана.  Всеки отбор е съставен от по трима състезатели. "Ще участват 16 отбора от цялата страна, със състезатели, с хора без зрение или с..

публикувано на 15.08.24 в 09:26
Израелски танк на границата на Израел с Ивицата Газа

САЩ и Катар с призив да не се подкопават преговорите за примирие в Газа

САЩ и Катар призоваха всички страни да не подкопават преговорите за постигане на примирие в Газа. Франс прес тълкува призива като завоалирано предупреждение към Иран, "Хамас" и Израел. Вчера от палестинската групировката "Хамас" обявиха, че няма да участват в насрочените за днес в Катар нови преговори за прекратяване на огъня. Решението беше..

публикувано на 15.08.24 в 09:07

Остров "Света Анастасия" отбелязва 10 г. от превръщането си в туристическа дестинация

10 години от превръщането си в туристическа дестинация чества единственият обитаем остров по българското Черноморие - "Света Анастасия" край Бургас. 4 дни ще продължи празничната програма на  острова, която включва концерти, изложба, плувен маратон, поетично четене и още много изненади. Първите гости на острова днес, когато малкото късче земя..

публикувано на 15.08.24 в 09:01

Атанас Чобанов: В ДПС се води мафиотска война

" Политическа бухалка, която се използва от Делян Пеевски, за да се разправи с противника си Ахмед Доган – мафиотска война ". Така разследващият журналист от Bird.bg Атанас Чобанов определи вчерашната акция на Антикорупционната комисия и прокуратурата със съдействието на МВР в имоти и адреси, свързани с бизнесмена Румен Гайтански-Вълка и бившия..

публикувано на 15.08.24 в 08:51

Цветан Василев на онлайн изслушване за Нотариуса

Временната комисия, която разследва нерегламентирано влияние в съдебната система, позната като "Нотариуса", ще изслуша председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, бившия председател на Върховния касационен съд Лозан Панов и служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Онлайн ще бъде изслушан и бившият собственик на..

публикувано на 15.08.24 в 08:28

Отбелязваме Успението на Света Богородица

С тържествени богослужения православната църква отбелязва Успението на Света Богородица.  Приема се, че то е било блажено заспиване и врата към небесата, откъдето Божията Майка неуморно се застъпва за хората пред Божествения си Син. Празникът е наречен още Голяма Богородица и е сред най-почитаните. Имен ден имат над 180 хиляди българи. Мария остава..

публикувано на 15.08.24 в 08:07
Паметникът на д-р Стефан Черкезов в двора на болницата във Велико Търново

Отбелязваме Деня на спасението - в памет на д-р Стефан Черкезов

В страната ни се отбелязва Денят на спасението в чест и в памет на  д-р Стефан Черкезов, който на 15 август 1963 г. спасява 47 души от пламнал автобус, но загива от тежките си изгаряния. Медиците от Областната болница във Велико Търново, която носи неговото име, ще почетат своя патрон 61 години след  гибелта му. По обяд екипът на лечебното..

публикувано на 15.08.24 в 08:02