Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП представи евролистата и обвини Борисов, че управлява еднолично

В столичния  Южен парк БСП представи официално своята листа от 17 кандидати за евроизборите през май. Водачът Елена Йончева призова за Европа на социалната справедливост и добави, че България е далеч от такъв стандарт, тъй като страната, по думите й е завладяна от мафията.

Председателят на Партията на европейските социалисти и поставен под номер пет в листата Сергей Станишев подчерта, че каузата на социалистите е промяна у нас и в Европейския съюз и допълни:

Неволно сравнявам представянето на нашата листа единствено с тази на ГЕРБ. Какво видяхме при тях - стройни редици, тържествена зала, много вратовръзки, сила, мощ на властта и много говорене, но говорене без емоция - скучно, но това, което можем да ви обещаем, е,че с нашата листа няма да ви е скучно".

Председателят на БСП Корнелия Нинова призова да се гласува на 26 май, защото:

"Пълзяща диктатура на опозиция е безмислена, но едноличната власт в България е факт.

Разрушени са българските институции, един човек управлява еднолично - народа и неговите пари", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

ЕРТ: Мафиоти, биячи и наркодилъри от България са главните действащи лица в петъчния инцидент

Гръцката обществена телевизия ЕРТ съобщава още подробности за стрелбата в заведение в селището Ханиоти на първия ръкав на Халкидики, която се разигра в нощта на петък срещу събота. Според гръцката медия - мафиоти, биячи и наркодилъри от България са главните действащи лица в тежкия инцидент.  Още трима задържани в Гърция заради инцидента с..

публикувано на 18.08.24 в 20:05
Благороден елен

Бракониер, убил два млади благородни елена, е заловен на територията на ДГС - Казанлък

Бракониер, убил два млади благородни елена, е заловен на територията на Държавното горско стопанство в Казанлък. Това съобщават от Югоизточното държавно предприятие в Сливен на официалната си фейсбук страница. Двете животни са на една и две години и са открити в землището на град Шипка.  Служители на горското стопанство в Казанлък са изпратени в..

публикувано на 18.08.24 в 20:01

Каракачанската общност в Самоков чества празника си

По традиция, в седмицата, когато Самоков отбелязва празника си, каракачанската общност в града се събира на свой събор в двора на храм "Рождество Богородично" - Бельова църква, съобщава БТА. Каракачаните отпразнуваха с раздаване на курбан за здраве, тематични танци и гръцка музика. Празникът се организира от Културно-просветното дружество на..

публикувано на 18.08.24 в 19:54

Нова магистърска програма в ТУ-София - "Технологично предприемачество" на английски език

Магистърска програма "Технологично предприемачество" на английски език, започва в Техническия университет в София, съобщиха от висшето училище. Специалността е разработена, за да отговори на нарастващите потребности на обществото у нас и в света от високо квалифицирани специалисти с иновативно мислене и предприемачески умения. Тя е разработена по..

публикувано на 18.08.24 в 19:44

Дъжд угаси големия пожар в планината Галичица в Северна Македония

Дъжд угаси днес големия горски пожар в планината Галичица, Република Северна Македония, който бушуваше в продължение на 14 дни в защитената зона на националния парк и обхвана територия от 6500 хектара, съобщи директорът на Центъра за управление на кризи Стоянче Ангелов, цитиран от агенция МИА и БТА. "Първата добра новина е, че пожарът в Галичица е..

публикувано на 18.08.24 в 19:19

Втори ден гори гора в Северна Гърция

Горски пожар, избухнал в гористата част на планината Фалакро (Боздаг) край Драма, Северна Гърция, продължава да гори вече втори ден, съобщи електронното издание на в. "Катимерини“, цитирано от БТА. Противопожарните сили са разположили на терен 32 пожарникари с девет противопожарни автомобила и един хеликоптер.  Краткотрайни дъждове в района..

публикувано на 18.08.24 в 19:17

Патриархът оглави литургията в Рилския манастир

Хиляди поклонници от цялата страна, чуждестранни туристи, миряни дойдоха в Рилския манастир, където днес беше отслужена литургия за Успението на Св. Иван Рилски, основател на манастира, духовен закрилник на българския народ. Службата оглави Патриарх Даниил, който пристигна в Светата обител още вчера и за вечернята служба.  Дойдоха групи от..

публикувано на 18.08.24 в 18:43