Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зеленски e президент на Украйна

| обновено на 22.04.19 в 07:49
Володимир Зеленски
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Володимир Зеленски ще е новият президент на Украйна, сочат анкетите на няколко социологическите агенции след края на балотажа.

41-годишният комик събира 73 процента от гласовете срещу 25 на сто за все още действащия президент Петро Порошенко, при 2 на сто невалидни бюлетини.

Порошенко призна поражението си и поздрави опонента си, но прибави, че няма да се откаже от политиката.

Победителят тази вечер - Володимир Зеленски, дължи популярността си на актьорската си игра като президент в телевизионно шоу. В предизборните си изяви той обеща да сложи край на войната със сепаратистите в Донбас и на корупцията, без да уточни как смята да го направи.

"Макар формално все още да не съм президент, като гражданин на Украйна искам да кажа на всички в бившите съветски република: Вижте ни! Всичко е възможно!", каза победителят в украинските президентски избори.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Володимир Зеленски реагира след победата на президентските избори в Украйна.

Новоизбраният президент на Украйна Володимир Зеленски иска възстановяване на мирния процес

Украинският комик Володимир Зеленски печели убедителна победа на президентските избори в страната в неделя, показват резултатите след обработване на около 80 процента от протоколите. Според тях за новия човек в политиката са гласували над 73 процента...

обновено на 22.04.19 в 09:09
ВИЖТЕ ОЩЕ

РЗИ издаде предписание за извънредно пръскане срещу комари в София

Заради двата смъртни случая на заразени със Западнонилска треска, Регионалната здравна инспекция в София изпрати предписание до кмета на Столичната община за извънредна обработка срещу комари в града. Здравното министерство разпореди: РЗИ-тата да..

публикувано на 29.08.24 в 16:27

В четири села от община Троян е въведен воден режим

В четири села от община Троян от днес е въведен воден режим заради намалелия дебит на местните водоизточници. От водоснабдителното дружество и Общината обаче започват и масови проверки в тези села относно забраната за поливане, тъй като потреблението..

публикувано на 29.08.24 в 16:21
Новозаявеното лого изглежда така. Старото е без надпис отдолу.

ДПС на Доган е подало искане в Патентното ведомство за запазване на марката "ДПС"

Движението за права и свободи на Ахмед Доган е подало в Патентното ведомство искане за регистрация на марката „ДПС - Права и свободи“, потвърдиха източници на БНР. При запитване на БНР от Патентното ведомство потвърдиха, че има заявка за запазване на..

публикувано на 29.08.24 в 16:16
Мартин Владимиров

Мартин Владимиров: Може да се увеличи цената на газа с до 10%, ако се спрат доставките по "Турски поток"

Преувеличено е твърдението, че ще има увеличение на цените на газа заради доставките в Европа. Русия остава важен доставчик на газ, но не формира повече от 10% от общото потреблението в Европа. Това е редовна спекулация на Русия и че без доставки..

публикувано на 29.08.24 в 16:14

Българин е арестуван на остров Крит за множество телефонни измами

Българин беше арестуван на гръцкия остров Крит заради множество телефонни измами. Заподозреният се е издал, като харчел много пари за развлечения. Властите не са имали сигнали за престъпната дейност на българина, но им направило впечатление, че..

публикувано на 29.08.24 в 16:05

Само 30% от българите са преминали курс по първа долекарска помощ

Едва 30% от българите са преминали курс по първа долекарска помощ , като за една голяма част от тях това се е случило по време на шофьорските курсове и то доста отдавна.  Днес малцина си дават сметка, че има много ситуации, при които можем да сме..

публикувано на 29.08.24 в 15:37

България е сред лидерите по ръст на купени нови автомобили

В България през първите 7 месеца на годината са регистрирани 26 945 нови автомобила. Това представлява ръст от 28,4% спрямо периода януари - юли 2023 г, предава БГНЕС. Така страната ни запазва позицията..

публикувано на 29.08.24 в 15:35