Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона взема полузащитник от Холандия

Людовит Рейс (вляво) ще напусне Грьонинген в посока Барса.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Холандският клуб Грьонинген и Барселона са постигнали споразумение за трансфер на полузащитника Людовит Рейс през лятото, съобщава испанският в. "Спорт". Двете страни са се споразумели 18-годишният талант да премине на "Ноу Камп" срещу 2,5 милиона евро.

Младежкият национал на "оранжевите" Рейс е словак по произход, като и двамата му родители емигрират и се женят в Хаарлем, където се ражда и талантливия полузащитник. Самият той е наясно, че след трансфера ще заиграе предимно във втория отбор на Барселона като начало.

Ханс Найланд, генерален мениджър на Грьонинген, заяви, че през миналата седмица са посрещнали делегация от Барселона, водена от Хосе Бакеро.

"Разговорът мина много добре, сега предстои нова среща. Не сме приготвили все още договора, но всичко върви в тази посока. Наясно сме, че най-вероятно от лятото Людовит Рейс ще се премести на "Ноу Камп", коментира Найланд пред Фокс Спорт.

Според източници от Холандия Грьонинген са били заковали цена от 6 милиона, но това не беше потвърдено. Самият Людовит многократно подчертава, че е фен на Ливърпул и иска да продължи там кариерата си. За момента обаче интерес от "Анфийлд" не е бил забелязан.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Младежките национали загубиха от Германия с дузпа

Националният отбор на България за младежи до 21 години отстъпи с 1:2 пред Германия в предпоследния си мач от квалификациите за европейското първенство през 2025 година в Словакия. Успехът осигури на германците първото място в група "D" с 25 точки, а с това и автоматично класиране за шампионата на Стария континент за седми пореден път...

публикувано на 11.10.24 в 21:11

Илиан Илиев предупреди: Люксембург не е случаен отбор

Селекционерът на България Илиан Илиев показа уважение към тима на Люксембург преди двубоя между двата тима в турнира Лига на нациите. Наставникът на "лъвовете" предупреди, че противникът "не е случаен". Селекциите на двете страни се изправят една срещу друга утре от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив в трети мач от група 3 в..

публикувано на 11.10.24 в 17:49

Левски вкара 4 гола на Хебър в контрола

Левски победи Хебър с 4:0 в контролна футболна среща под дъжда на стадион "Георги Аспарухов". Местафа Сангаре, Клемент Икена и завърналият се в игра след дълго възстановяване Илиян Стефанов с две попадения донесоха заслужената победа на "сините". Крайният бранител от школата Мартин Пасалидис започна като титуляр за домакините, които имаха..

публикувано на 11.10.24 в 17:47

Спектакълът „Шампионите“ – последното шоу на Нешка Робева

На 12 декември в зала 1 на Националния дворец на културата легендарната треньорка Нешка Робева ще представи спектакъла „Шампионите“. Това ще е последното шоуто, което именитата българка ще постави в живота си. „Шоуто е се казва „Шампионите“, това са шампионите по аеробика, естетическа гимнастика, акробатика, мажоретките, които правят един нов,..

публикувано на 11.10.24 в 16:46
Наско Сираков

Наско Сираков: Израснал съм с мисълта да стъпя на терена, на който е играл Гунди

"Гунди не е само футболна, не е само спортна, той е историческа фигура за България, особено за синята общност. Аз съм израснал с мисълта евентуално да мога да стъпя на терена, на който е играл Гунди". Това обяви голмайстор номер 1 в историята на Левски Наско Сираков относно най-голямата легенда на "сините" Георги Аспарухов. Ден след премиерата на филма..

публикувано на 10.10.24 в 19:31
Левски - ЦСКА София

В петък пускат билетите за Левски - ЦСКА София на цени между 15 и 25 лв.

В петък, 11 октомври, в 12:00 часа в продажба ще бъдат пуснати билетите за двубоя от 8-ия кръг на Първа лига срещу ЦСКА София, обявиха домакините на мача от Левски. Те ще бъдат налични както на каса пред официалния магазин в Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов", така и в мрежата на Ивентим. Мачът е на 19 октомври, събота, от 15:45 часа на..

публикувано на 10.10.24 в 19:27

Васил Етрополски очаква изборни хватки във фехтовката

Легендата в българската фехтовка Васил Етрополски представи екипа си и програмата си, с която се кандидатира за президентския пост в Българската федерация по фехтовка, като Изборното събрание - по негови думи - трябва да бъде проведено на 17 декември в Министерството на младежта и спорта. Той обяви желанието си преди месец , а днес разказа в..

публикувано на 10.10.24 в 17:09