Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Киров: Финалистите не се помнят, а само победителите

Николай Киров
Снимка: БТА


Старши-треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров бе изключително щастлив от факта, че неговите футболисти се класираха за финала в турнира за купата на България по футбол. Както е известно, Ботев ще играе финал на 15 май срещу Локомотив (Пловдив), след като завърши 3:3 в срещата реванш срещу ЦСКА София от полуфиналите. Ботев спечели преди седмица в Пловдив с 3:2.

"Изхабихме доста емоции, но като цяло заслужено продължаваме на финала. Първото полувреме беше почти перфектно за нас. Червеният картон ни обърка малко, а и футболистите на ЦСКА си повярваха. Моите решения не са оказали влияние. Всичко беше в главите и краката на футболистите. Те повярваха. Искахме да търсим шансовете си на контра. До червения картон ни се получиха нещата. Беше въпрос и на характер от страна на футболистите да завършат добре този двубой. Похвално е старанието на играчите ни през цялата среща. Продълженията щяха да бъдат много трудни. С осем полеви играчи в нови 30 минути щеше да бъде много трудно. Финалистите никога не ги помнят, помнят се само победителите в този турнир. Чака ни специален и исторически финал за целия град", добави Николай Киров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ива Иванова

Ива Иванова отпадна във втория кръг на девическия турнир на US Open

Обещаващата млада българска тенисистка Ива Иванова отпадна във втория кръг на сингъл при девойките на Откритото първенство на САЩ по тенис. Иванова отстъпи с 1:6, 1:6 от Валъри Глозмън (САЩ). Така Иванова ще продължи участието си в турнира само в надпреварата на двойки. Срещата на сингъл днес продължи едва 65 минути, а българката започна много лошо. Тя..

публикувано на 03.09.24 в 20:06
Национален отбор на България по волейбол за младежи до 20

Младите ни волейболисти - сред най-добрите четири в Европа

България се наложи с 3:0 (25:18, 25:17, 25:21) гейма над Испания и завърши на първа позиция в група 2 на Европейското първенство по волейбол за младежи под 20 години в Гърция и Сърбия. Следващият съперник на българите, които вече си бяха осигурили класирането сред най-добрите четири, ще бъде Украйна или Сърбия. България започна убедително. В първия..

публикувано на 03.09.24 в 20:01

Проведоха контролно за състава ни за Балканското първенство по спортна гимнастика

Българската федерация по гимнастика организира серия контролни състезания за определяне съставите за Балканското първенство по спортна гимнастика за юноши, младежи и девойки, което ще се проведе от  19 до 21 септември в тренировъчната "Арена София" в столицата. В селекцията днес при девойките в зала "Раковски" участваха 23 състезателки от 10 клуба...

публикувано на 03.09.24 в 18:44

Обявиха програмата за следващите четири кръга от Първа лига

Спортно-техническата комисия към Българският футболен съюз обяви програмата за мачовете от следващите четири кръга в Първа лига. Българският шампионат ще бъде подновен на 13 септември със среща деветия кръг между Локомотив Пловдив и Хебър, веднага след паузата за двубоите на националните отбори от Лигата на нациите.  За същия кръг, но на 16..

публикувано на 03.09.24 в 18:40
Светослав Дяков

Светослав Дяков: След като Лудогорец няма доверие в мен, нямам място тук

Бившият капитан и помощник-треньор на Лудогорец Светослав Дяков обясни внезапната си раздяла с клуба с текст в личния си профил във Фейсбук. Публикуваме мнението му без редакторска намеса: "След загубата от Карабах, треньорската смяна и решението на клуба не аз да водя временно отбора, а да дойде друг човек, не бил в кухнята на първия..

публикувано на 03.09.24 в 17:54

Кандидатът за президент на фехтовката Васил Етрополски: Трябва да се премахне субективният фактор

Трябва да се премахне субективният фактор. Има недоволство към ръководството на федерацията. Това заяви Васил Етрополски, създателят на едноименната академия и най-успешният  ни представител в този спорт, по повод на обявеното решение да се кандидатира за президентския пост. Той от години живее в САЩ, но планира да се завърне в България, а през..

публикувано на 03.09.24 в 12:22
Ига Швьонтек

Ига Швьонтек срещу Джесика Пегула на четвъртфиналите

Джесика Пегула се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ. Поставената под номер 6 представителка на домакините се наложи с 6:4, 6:2 срещу 18-ата в схемата Диана Шнайдер за час и 27 минути на "Артър Аш Стейдиъм".  30-годишната Пегула за общо седми път достигна до четвъртфинал в турнир от Големия шлем и за втори в Ню Йорк. В..

публикувано на 03.09.24 в 06:48