Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фенербахче си осигури място във финалната четворка на Евролигата

Жалгирис - Фенербахче
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Миналогодишният вицешампион Фенербахче надделя над Жалгирис в Каунас с 99:82 (49:41) и с 3:1 победи в серията си осигури място във финалната четворка на Евролигата по баскетбол за мъже. Турците, които спечелиха първото място през редовния сезон, стартираха уверено и дръпнаха с 12:3, а 110 секунди края на първата четвърт авансът им нарасна до 27:10.

Гостите продължиха да контролират двубоя, като единствено в началото на третата част литовците успяха да доближат до 48:52, но последваха 7 поредни точки на турците и това охлади надеждите за обрат на съперника.

Али Мухамед наниза 25 точки за Фенербахче, а Костас Слукас допринесе с 15 точки, 10 асистенции и 5 борби. Брандън Дейвис завърши с 25 точки и 7 борби за Жалгирис, бронзов медалист в турнира от миналия сезон. Нейт Уолтърс добави 18 точки, но това не беше достатъчно.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Федерация адаптирана физическа активност с ново оборудване за тренировки по гимнастика

Федерация адаптирана физическа активност ръководена от  Слав Петков, която развива спорт за високи постижения за хора със Синдром на Даун и с интелектуални увреждания, закупи оборудване за тренировки по гимнастика. Уредите ще бъдат използвани от спортистите трениращи спортна и художествена гимнастика, който са част от организацията. Средствата в размер..

публикувано на 30.03.24 в 09:59
Александър Везенков

Нов провал за Сакраменто, Везенков отново не игра

Най-добрият спортист на България за 2023 г. - Александър Везенков, пропусна още един мач за клубния си Сакраменто Кингс. Този път той не изгледа новото поражение на “кралете”, като този път те бяха победение от Далас Маверикс. Това е второ поредно поражение срещу същия съперник, като този път играчите на Далас направиха обрат и стигнаха до..

публикувано на 30.03.24 в 09:30
Григор Димитров и Александър Зверев

Димитров след победата над Зверев: Винаги е имало кой да вярва в мен

Първата ракета на България Григор Димитров ще играе финал в турнира от сериите "Мастърс" в Маями, САЩ. Той надви олимпийския шампион Александър Зверев с 6:4 6(4):7 6:4, като отдаде заслуженото на своя съперник, говорейки за неговата разнообразна игра. "Нямаше как да допусна топката да минава покрай мен, защото очаквах Зверев да я праща и от двете..

публикувано на 30.03.24 в 06:12
Почетната стълбичка при жените

Първият тим на Илиана с титлата на отборното първенство при грациите

Първият обор на Илиана в състав: Стилияна Николова, Ева Брезалиева и Дара Стоянова спечели Държавното отборно първенство по художествена гимнастика във възраст "жени" с актив от 270.500 точки.  На втора позиция в зала "София" се нареди първият отбор на Левски-Триадица в състав: Боряна Калейн, Жана Пенчева и Алина Коломиец със сбор от 238.708 т...

публикувано на 29.03.24 в 21:35
ВК Левски

Волейболистите на Левски отстраниха Пирин и са полуфиналисти

Волейболистите на Левски София са последният полуфиналист в първенството при мъжете, след като надиграха в своята зала Пирин (Разлог) с 3:0 (25:21, 25:14, 25:18)   в третия четвъртфинален сблъсък помежду им.  Така "сините" спечелиха серията с 2:1 успеха.  В следващия етап те ще срещнат Нефтохимик 2010 (Бургас), който отстрани Берое 2016 (Стара..

публикувано на 29.03.24 в 21:28
Левски - Славия

Левски изкова труден успех срещу Славия

Рикардиньо в 38-ата минута и Марин Петков в четвъртата минута от добавеното време донесоха с головете си трудна победа на Левски над 2:0 Славия в столичното дерби от 26-ия кръг на българската футболната Първа лига. Така "сините" се бетонираха на четвъртото място с 51 точки в класирането и не могат да бъдат изместени от Локомотив (Пловдив), който..

публикувано на 29.03.24 в 21:23
Кубрат Пулев и Ихор Шевадзуцкий

Шевадзуцкий е със 17,3 кг по-тежък от Кубрат Пулев, показа кантарът

Украинският боксьор Ихор Шевадзуцкий е със 17,3 килограма по-тежък от българина Кубрат Пулев. Това показа официалният кантар преди мача между двамата за интернационалната титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), който ще се проведе в събота вечер в столичната зала "Арена София". След преминаването на кантара, който бе направен в..

публикувано на 29.03.24 в 19:28