Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мълър гневен от представянето на доклада му за руската връзка

Робърт Мълър
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският спецпрокурор Робърт Мълър е писал на правосъдния министър Уилям Бар, за да изрази недоволството си от неговото резюме на доклада от разследването на предполагаем сговор между Русия и президентската кампания на Доналд Тръмп, предаде Би Би Си.

Той се е оплакал на Бар за липсата на „контекст“ в неговата 4-странична съкратена версия на дългоочаквания документ. В него се посочва, че няма сговор между Москва и щаба на Тръмп. Но не се уточнява дали президентът е възпрепятствал правосъдието.

„Спецпрокурорът е подчертал, че в резюмето няма неточности или заблуждаващи“ компоненти, заяви говорител на министерството на правосъдието.

Разследването на Мълър на предполагаема руска намеса в изборите през 2016 г. доведе до обвинения срещу 35 души, включително двама, които са били част от екипа и администрацията на Тръмп.

Бар, който е назначен от президента, даде пресконференция преди да представи пълния доклад, на която подкрепи държавния глава.

Но докладът от 448 стр. бе публикуван на 18 април в редактирана форма и високопоставени демократи заявиха, че резюмето на правосъдния министър е „заблуждаващо“. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Доналд Тръмп

Разнобой в САЩ след доклада на Мълър

Американските законодатели обмислят следващите си стъпки след оповестяване доклада от разследването за руска намеса в изборите за президент през 2016 година. Разследването посочи действия на президента Доналд Тръмп, които потенциално могат да..

публикувано на 22.04.19 в 01:30
Президентът на САЩ Доналд Тръмп говори в Пентагона.

Тръмп: Твърдения за мен в доклада на Мълър са пълни глупости

Американският президент Доналд Тръмп определи като „изфабрикувани“ показанията в доклада от разследването на специалния прокурор Робърт Мълър. В документа бе категорично посочено, че Русия се е намесила в изборите през 2016 г., след които Тръмп влезе в..

обновено на 19.04.19 в 17:15
Докладът на специален прокурор Робърт Мълър.

АП: Има редакции в близо 2/3 от частта за руската намеса в доклада на Робърт Мълър

Според анализ на Асошиейтед прес има редакции на близо две трети от частта за руската намеса на изборите през 2016 година в публикувания вчера доклад на специален прокурор Робърт Мълър. Редакциите се налагат заради съдържащата се поверителна информация...

публикувано на 19.04.19 в 08:47