Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тен Хаг: Футболът може да е много жесток, горд съм с играчите ми

Ерик тен Хаг
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Аякс Ерик Тен Хаг призна, че разочарованието от подобно отпадане от Шампионската лига е болезнен урок за него и младия му тим. Футболистите от Амстердам водеха на почивката с 2:0 срещу Тотнъм, но допуснаха обрат с победен гол в последните секунди на добавеното време, паднал от нищото и напуснаха турнира. Това сложи край на удивителната кампания за тима от Ниската земя, който отстрани европейския клубен шампион Реал (Мадрид) и хегемона в Италия Ювентус в елиминациите.

„Футболът може да е много красив, но и много жесток - изпитахме го тази вечер. Като цяло изиграхме страхотен турнир и бяхме на секунда от финала. Отборът заслужава само комплименти, горд съм от представянето на моите играчи", каза треньорът.

„Казах на почивката на футболистите, че все още нищо не е свършило - това се виждаше от поведението на Тотнъм. Ако този удар на Зиеш в гредата през втората част беше влязъл, мачът свършваше. Но не мога да обвинявам никого", допълни Тен Хаг.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Аякс-Тотнъм

Тотнъм на финал в Шампионската лига след нова драма

Футболистите на Тотнъм се класираха за финала в Шампионската лига след драматична победа при гостуването си на Аякс с 3:2 в полуфинала-реванш.  Голмайстори: Де Лихт и Зиеш през първото полувреме за домакините, и три попадения на Моура за гостите,..

публикувано на 09.05.19 в 00:05
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стефка Костадинова

Стефка Костадинова за рекорда: Радвам се, човешките възможности са без граница

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова коментира подобряването на световния рекорд в скока на височина при жените, който 37 години бе нейно притежание. Украинката  Ярослава Магучих подобри постижението на българката, записвайки..

публикувано на 07.07.24 в 19:41
Пламена Миткова

Пламена Миткова дебютира с второ място в Диамантената лига

Световната шампионка за девойки до 20 години в скока на дължина Пламена Миткова зае второ място при дебюта си в турнирите от Диамантената лига по лека атлетика. Във френската столица Париж Миткова записа 6.78 метра. Българката постигна резултата..

публикувано на 07.07.24 в 19:16
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън с рекордна победа на "Силвърстоун"

Британският пилот на Мерцедес Люис Хамилтън спечели състезанието от Формула 1 за Голямата награда на Великобритания на пистата "Силвърстоун". Това бе рекордна девета победа на тази писта за седемкратния световен шампион, както и негова 104-а тв..

публикувано на 07.07.24 в 18:55
Янаки Милев

Милев и Несторов с победи на силни турнири

Националът за Купа "Дейвис" Янаки Милев започна с победа в квалификациите на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Брауншвайг (Германия) с награден фонд 148 625 евро. Милев победи на старта номер 215 в световната ранглиста Франко..

публикувано на 07.07.24 в 18:44
Славко Винчич

Словенец ще ръководи полуфинала между Испания и Франция

Словенският съдия Славко Винчич беше избран от УЕФА да ръководи първата полуфинална среща от европейското първенство по футбол между отборите на Испания и Франция. Мачът ще се играе на 9-ти юли от 22 часа българско време на стадион "Алианц Арена" в..

публикувано на 07.07.24 в 18:41

Падна легендарният световен рекорд на Стефка Костадинова

Последният български световен рекорд в атлетиката - 37-годишното върхово постижение на Стефка Костадинова в скока на височина от 2.09 метра падна. Подобри го украинката Ярослава Магучих. Световната и европейска шампионка от Украйна, която е само на 22..

публикувано на 07.07.24 в 18:13
Никола Цолов

Никола Цолов остана без точки в основния старт на "Силвърстоун"

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов не успя да вземе точки от щурото основно състезание на пистата „Силвърстоун“, в което той стартира седми, но завърши 15-ти. Цялата надпревара на британското трасе мина при променливи условия и ту валеше, ту..

публикувано на 07.07.24 в 11:32