Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София домакин на първия професионален скуош турнир у нас

Плакатът на турнира

За първи път в България ще се проведе професионален турнир по скуош. Спорт, който през последните години набира популярност не само у нас, но и в целия свят и от аматьорско забавление се превърна в професионален. 

Dominos PSA Cup Sofia ще се проведе между 30 май и 2 юни в Sofia Squash Center. Турнирът е част от календара на Световната федерация по скуош и ще носи точки на играчите в световната ранглиста. 

За България ще играят първата ни ракета Стоил Жилев, най-добрата ни състезателка при младежите Калина Цонева. Другите ни състезателки са Найме Нуриева и Симона Линчева. Също така ще участва и националката в бадминтона и скуоша Бистра Манева.

От чужбина идва третата ракета на Испания Карлос Корнес. Идва също един от лидерите на холандския отбор Пиедро Швеертман, както и шампионката на Европа до 19 години Карина Тима и основната и претендентка от Украйна Надя Усенко. Ще има състезатели от Англия, Германия, Пакистан, Гърция, Турция, Австралия, Финландия, Норвегия, Италия, Ирландия, Испания, Хърватия, Румъния, Словакия и Колумбия

"Изключително сме щастливи, че организираме подобен турнир. Тази година ще бъдем част от Satellite Tour, но амбициите ни са до няколко години да сме в официалната програма на PSA. В България ще дойдат топиграчи, които отговарят на световните стандарти, а престижните възможности на турнира го превръщат в привлекателна възможност за участие. Сигурни сме, че събитието ще бъде незабравимо - всеки, който иска да се забавлява, е добре дошъл", сподели Ники Николов, представител на Dominos PSA Cup Sofia.

Стоил Жилев (вдясно) е голямата надежда на домакините.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спортисти получават знания за живота след спорта в четиримесечно обучение

Български спортисти ще имат възможността да добият безценни знания за развитието си след края на състезателната кариера в четиримесечно обучение, включващо десет модула. Програмата "Живот след спорта" на "Чемпиънс фактори" се организира за втори път след успеха през 2023 г. Тази година тя ще се проведе от септември до декември, като записването..

публикувано на 16.07.24 в 15:37
Валентина Георгиева

Нови трика и детелина за късмет за Валентина Георгиева от италиански бранд

Детелина за късмет и нови трика изпрати италианската фирма за спортни облекла SIGOA на най-добрата ни състезателка по спортна гимнастика Валентина Георгиева за олимпийските игри в Париж. „Скъпа Валентина, Желаем ти всичко най-добро в това ново приключение. Сигурни сме, че това ще бъде едно красиво и вълнуващо преживяване, пълно с..

публикувано на 16.07.24 в 15:32
 Марица (Пловдив)

Волейболистките на Марица с Конелияно, Жешув и квалификант в Шампионската лига

Волейболният шампион при жените Марица (Пловдив) ще играе в Група "А" на Шампионската лига, отреди жребият.  Тимът бе поставен в трета урна и негови съперници са италианският Караро Имоко Конеляно, полският Девелопрес Жешув, както и победителят от двубой между поставения Волунтари от Румъния и Работнички Скопие от Република Северна Македония...

публикувано на 16.07.24 в 14:38
ВК Левски София

Волейболният Левски попадна в група с полския Ястжембски в Шампионската лига

Волейболният шампион на България при мъжете Левски София попадна в Група "Е" на Шампионската лига, отреди жребият днес, който бе теглен в Люксембург. "Сините", които бяха поставени в четвърта урна, са в група с полския гранд Ястжембски Венгел, германския Люнебург и френския Шомон. Левски ще започне мачовете си в най-престижния турнир в началото на..

публикувано на 16.07.24 в 13:59
БФС пуска специална фланелка по подо 30 години от СП в САЩ приз 1994 година

БФС пуска специална фланелка по повод 30 години от СП в САЩ 94

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов отправи специално послание към героите от САЩ 94, които записаха една от най – славните страници в историята на спорта у нас, класирайки се на четвърто място на световното първенство преди 30 години. Поводът е 30-годишнината от най-големия успех в историята на българския футбол – 4-ото място в САЩ..

публикувано на 16.07.24 в 13:36
Гарет Саутгейт

Гарет Саутгейт реши - напусна поста на селекционер на Англия

Гарет Саутгейт напусна поста си на селекционер на Англия след почти осем години начело. 53-годишният бивш защитник взе решението след поражението на неговия отбор на финала на Евро 2024 от Испания с 1:2. Договорът на Саутгейт трябваше да изтече през декември тази година, но той сам взе решение да си тръгне по-рано след втория загубен финал на тима на..

публикувано на 16.07.24 в 13:25
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев: Динамо ще направи всичко, за да ни пречупи

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев говори кратко пред медиите преди заминаването на отбора за Грузия, където утре ще бъде реваншът с Динамо (Батуми) от първия кръг на Шампионската лига по футбол. Специалистът предупреди, че тимът му не бива да се успокоява от преднината в първия двубой и да бъде напълно концентриран в мача. "Разбира..

публикувано на 16.07.24 в 10:35