Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Да запазим Корал": Забраната за свободно къмпиране е противоконституционна

"Да запазим Корал" с отворено писмо до председателя на комисията по регионална политика в НС

Плаж „Корал“
Снимка: Ася Чанева

От неправителствената организация "Да запазим Корал" са изпратили отворено писмо до председателя на комисията по регионална политика в Народното събрание Искрен Веселинов, в което се обявяват против "... опитите за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие..." по повод постъпили в комисията предложения от депутати за изготвяне на регламент за поведение на къмпинг съсловието.
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жители на Златарица протестират срещу мандра в Елена

Жители на град Златарица излязоха тази сутрин на протест срещу замърсяването на река Златаришка и честите случаи на умряла риба в реката. Протестиращите заявиха, че търпението им е изчерпано и искат чиста река без пяна и миризми: „ Два пъти в рамките на един месец имаме отровена риба, втория път беше, може би, с тонове“. „Притеснява ме..

обновено на 20.10.20 в 09:10
Жозеп Борел

Ще има европейски санкционен механизъм, подобен на закона "Магнитски" в САЩ

Заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович заяви, че Европейската комисия и ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел започват работа по създаването на европейски санкционен механизъм за тежки нарушения на човешките права в страните извън Европейския съюз. Механизмът, който ще бъде в стила на американския закон..

публикувано на 20.10.20 в 08:55
Кадър от страницата на азербайджанското Министерство на отбраната

Тежките сражения между Азербайджан и Армения продължават

Тежките сражения между Азербайджан и Армения за спорния регион Нагорни Карабах не спират въпреки повторно обявеното прекратяване на огъня, влязло в сила през уикенда, предадоха ДПА и Асошиейтед прес. Двете страни взаимно се обвиняват за нарушаване на хуманитарното примирие, договорено при посредничеството на Русия. В последните сражения са..

публикувано на 20.10.20 в 08:47

В Смолян представят документалния филм "Премълчаното за войводата Мълчанков"

Тази вечер в смолянския квартал "Устово" представят документалния филм на Николай Борисов и Ивайло Шопски „Премълчаното за войводата Мълчанков“. Кольо Шишманов е виден местен герой, загинал за свободата на Родопа планина. Представянето е по повод годишнина от Освобождението на Родопите.

публикувано на 20.10.20 в 08:40

Обсъждат промените в обучението на кандидатите за шофьори

Заместник министърът на транспорта Ангел Попов и изпълнителният директор на "Автомобилна администрация" Бойко Рановски ще участват в дискусията с наслов "Карай умно, стигни жив". Ще бъдат обсъдени и предложенията за промени в нормативната уредба за обучение на кандидатите за шофьори. На 14 октомври приключи обществената дискусия на Наредба 37...

публикувано на 20.10.20 в 08:32