Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окръжният съд във Велико Търново остави за постоянно в ареста обвиняем в трафик на афганистанци

Снимка: Здравка Маслянкова

Окръжният съд във Велико Търново остави за постоянно в ареста Ангел Велев, обвинен за незаконното пребиваване и транспортиране в страната на 26 млади мъже и деца от Афганистан. Мигрантите бяха задържани на 3-ти май в покрайнините на горнооряховското село Янтра. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години и глоба до 20 хиляди лева.

47-годишният мъж от Стражица е осъждан 19 пъти за различни престъпления, включително за грабеж, разврат и незаконно преминаване на границата. Преди година и половина Ангел Велев е излязъл от затвора в Унгария, където е лежал за трафик на хора.

Според прокуратурата са събрани достатъчно доказателства, че Велев е подпомагал незаконното пребиваване на 26 афганистанци, включително и деца, използвайки превозно средство. В показанията си мигрантите са посочили, че са платили за услугата по 1200 евро на човек.

Служебният адвокат на Ангел Велев посочи, че обвинението е повдигнато на база предположения, а при задържането си той не е превозвал никого и поиска освобождаването му.

Работата по следственото производство за трафика на афганистанците продължава.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Районният съд в Горна Оряховица наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража на 47-годишен мъж от Стражица, обвинен в трафика на 26 афганистанци

Горнооряховският съд определи "задържане под стража" на обвинен за трафик на мигранти

Районният съд в Горна Оряховица наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража на 47-годишен мъж от Стражица, обвинен в трафика на 26 афганистанци. Мигрантите – млади мъже и непълнолетни момчета, бяха задържани миналия петък в покрайнините..

публикувано на 07.05.19 в 17:29
ВИЖТЕ ОЩЕ
Иван Шишков

Арх. Иван Шишков: Политиката ни заприлича на пътищата ни - дупки и кръпки

Нашата политика заприлича на нашите пътища – много дупки и много кръпки . Това каза пред БНР бившият служебен регионален министър арх. Иван Шишков. Според него политиката трябва да излезе от пътищата, а отношението към този процес трябва да е..

публикувано на 14.07.24 в 10:14

Трус в ДПС, неяснота за втория мандат и други теми от отминаващата седмица

Трусът в ДПС тази седмица пренареди политическата карта. Двете страни в конфликта взаимно се обвиниха в създаване на етническо напрежение. Парламентарната им група оредя наполовина и вече наброява едва 23-ма членове. Останалите 24..

публикувано на 14.07.24 в 09:44

20-годишният Томас Матю Крукс е стрелял по Тръмп

ФБР идентифицира стрелеца, чийто куршум прониза дясното ухо на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, като Томас Матю Крукс (20 г.). Според медии в САЩ Крукс е бил регистриран като републиканец. ФБР разследва инцидента със стрелба срещу..

публикувано на 14.07.24 в 09:18
Едуард Милибанд

"Покривна революция" ще сваля сметките за ток във Великобритания

В Обединеното кралство новото лейбъристко правителство на Киър Стармър днес ще разкрие планове за така наречената "революция по покривите", която ще доведе до още милиони домове, оборудвани със слънчеви панели, за да се намалят битовите сметки за..

публикувано на 14.07.24 в 09:03

Гърция: Пренасочват движението по магистралата Промахон - Солун

От съображение за сигурност гръцките власти пренасочват движението от Промахон до Солун. Днес температурите ще достигнат 43 градуса, предупреждават от Гражданска защита. Овладяно е огнището между Серес и Солун, съобщават пожарникарите...

публикувано на 14.07.24 в 08:58

Минимално понижение на цените на някои основни хранителни стоки на борсите у нас

Минимално понижение на цените на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната тази седмица отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) в седмичния си бюлетин, предава БТА. Индексът на..

публикувано на 14.07.24 в 08:26

Над 400 млн. паунда ще похарчат на Острова в кръчми и магазини за финала на Евро 2024

Най-малко 405 милиона паунда се очаква да бъдат похарчени в кръчми и супермаркети за финала на европейското първенство по футбол тази вечер, когато Англия ще се изправи срещу Испания, показват данни на GlobalData Retail. Евротреската, обхванала..

публикувано на 14.07.24 в 08:21