Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сейнт Луис спечели като гост на финала на Запад в НХЛ

Бортуцо от Сейнт Луис (№41) вкара важен гол в Сан Хосе.
Снимка: БТА

Защитниците Винс Дън и Роберт Бортуцо се разписаха във втория период при победата за Сейнт Луис с 4:2 при гостуването срещу Сан Хосе във втория финален мач в Западната конференция от Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Джейдън Шварц даде аванс в полза на Блус в първата третина, а Дън покачи на 2:0 4.16 минути след началото на втората част. Вратарят на победителите Джордън Бънингтън се отличи с 23 спасени шайби.

Логън Кутюр изравни само в рамките на две минути, но Бортуцо отново даде аванс в резултата за гостуващия отбор. Кутюр има 13 попадения след края на редовния сезон в НХЛ и е реализатор номер 1 в директните елиминации.

Оскар Сундквист оформи крайното 4:2 за Сейнт Луис в последната третина от мача. Стражът на домакините Мартин Джоунс направи 21 спасявания.

Резултатът в серията е равен 1-1 победи. На 16 май е третата среща от плейофа между двата тима, а домакин е Сейнт Луис. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безпрецедентна стачка оставя без ефир дербито на Италия Ювентус-Милан

В Италия, днес стачкуват журналистите от най-старото и най-слушано спортно предаване „Il calcio minuto per minuto” на радио Раи 1.   Не се излъчват директно за първи път в 60 годишната му история,  най-важнитe спортни събития за деня, включително дербито от серия „А“ Ювентус-Милан.  Поводът за протеста е план за прегрупиране на радиото към..

публикувано на 27.04.24 в 13:47
Арне Слот

Ливърпул се разбра с Фейенорд за Арне Слот

Английският Ливърпул и нидерландския Фейенорд са постигнали договорка за откупната клауза на треньора Арне Слот, съобщава ВВС. Тя е в размер на 9.4 милиона паунда - 7.7 милиона първоначална сума и възможност за допълнителни 1.7 милиона бонуси. Това прави 45-годишният Слот, който в Ливърпул ще наследи Юрген Клоп, най-скъпия нидерландски..

публикувано на 27.04.24 в 09:41
ЦСКА София посреща днес Левски

ЦСКА София – Левски пряко по „Хоризонт“

Тимът на ЦСКА София посреща отбора на Левски в мач от 31-ия кръг, първа шестица, във футболното ни първенство. Срещата е от 16 часа и 15 минути, и ще можете да проследите пряко по програма „Хоризонт“. В групата на отборите, борещи се за 7-ото място Ботев (Пловдив) приема Славия от 19 часа. Във Втора футболна лига предстоят 8 мача от 30-ия..

публикувано на 27.04.24 в 09:39
Александър Зверев

Александър Зверев продължава напред в Мадрид

Четвъртият поставен Александър Зверев (Германия) се класира за третия кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Мастърс" в испанската столица Мадрид с награден фонд от 7 877 020 евро. В среща от втория кръг Зверев се наложи над хърватина Борна Чорич с 6:3, 6:3 за час и 28 минути игра. По два пробива в двата сета осигуриха на на..

публикувано на 27.04.24 в 06:38
Пирин загуби от Ботев (Вр)

Пирин загуби в Благоевград от Ботев (Вр)

Отборът на Пирин загуби с 1:2 у дома от Ботев (Враца) в двубой от 31-ия кръг на футболното ни първенство. Двата отбора се намират в последната шестица и се борят за оставане в елита. Още в 8-ата минута домакините поведоха в резултата след грешка на бранителя Меси, който се подхлъзна и позволи на Иван Тасев да порази вратата на Ботев...

публикувано на 26.04.24 в 22:04
Волейболистите на Левски спечелиха титлата

Волейболистите на Левски взеха златните медали

Отборът на Левски спечели 15-та титла в шампионата по волейбол при мъжете. "Сините" победиха след обрат с 3:1 (23:25, 25:19, 25:20, 25:) у домаЦСКА и триумфираха в серията с 3:0 успеха. В първия гейм "червените" поведоха със 7:2, но Левски успя да се върне в двубоя при 7:9. "Сините" дори изравниха при 11:11, но воденият Александър..

публикувано на 26.04.24 в 21:25
Удинезе - Рома

Късен гол донесе победата на Рома над Удинезе

Рома спечели с 2:1 като гост срещу Удинезе в доиграването на мача от 32-ия кръг на италианското футболно първенство, който беше прекъснат в 72-ата минута, когато Еван Ндика колабира на терена. "Вълците" се поздравиха с драматичния успех след гол с глава на Брайън Кристанте в петата минута на допълнителното време. Столичани са с 58 точки на..

публикувано на 26.04.24 в 07:51