Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зам.-министър на земеделието очаква сътресения в структурите

Заместник-министърът на земеделието Янко Иванов
Снимка: БГНЕС

Заместник-министърът на земеделието Янко Иванов очаква сътресения в структурите след оставката на министър Румен Порожанов. Той направи коментара си в Стара Загора преди официалното откриване на изложението за земеделска техника БАТА АГРО 2019 г. 

Официалният старт на 12-ото специализирано изложение за земеделска техника край Стара Загора премина в сянката на подадената от министър Румен Порожанов оставка.

Д-р Янко Иванов обяви, че няма яснота относно бъдещето на останалите заместник-министри:

"Работата продължава. Сътресение безспорно ще има, поне в нашите административни структури“.

По въпроса с подадената от Румен Порожанов оставка своята позиция сподели и един от управителите на фирма, вносител на земеделска техника:

"При всички случаи ще има достоен човек, който ще го замести. При положение, че има такива промени, това при всички случаи създава нестабилност в сектора“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Министър Порожанов подаде оставка, Борисов я прие

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка пред премиера Бойко Борисов, съобщи правителствената пресслужба.  В мотивите за решението си Порожанов посочва, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на..

обновено на 14.05.19 в 09:51
ВИЖТЕ ОЩЕ
Депутати от ПП-ДБ дават брифинг за медиите в Народното събрание.

ПП-ДБ предупреди за колапс на здравеопазването

От парламентарната група на ПП-ДБ са внесли проект на решение за задължаване на министъра на здравеопазването да предприеме действия за осигуряване на медицински сестри и акушерки. Депутатът Лена Бориславова припомни задълбочаващия се проблем с..

публикувано на 25.07.24 в 13:19

Проф. Димитър Вацов: Гласоподавателите да се посъбудят и да дадат ясно вота си в една посока

" Не виждам никакъв шанс за решение сега без избори. Изборите са неизбежни. Въпросът е дали ще са избори, които ще дадат решение, или ще са още едни избори, които ще ни завъртят отново в спиралата на поредните предсрочни избори, служебни правителства и..

публикувано на 25.07.24 в 13:13

Страните-членки трябва да номинират кандидатите си за еврокомисари до 30 август

Страните-членки на ЕС трябва да номинират своите кандидати за еврокомисари до 30 август, се казва в писмо, изпратено от Европейската комисия до държавите от Общността. Някои от тях вече са обявили своите кандидати. България не е сред тях. Наскоро..

публикувано на 25.07.24 в 12:57

НС прие промени за размера на обезщетенията за безработица

Депутатите приеха на първо четене промени в Кодекса за социално осигуряване. Те предвиждат при определяне размера на обезщетенията за безработица на осигурявалите се в България и в страни от ЕС, да не се вземат предвид само доходите от последната..

публикувано на 25.07.24 в 12:53

"Възраждане": Над 2 млн. коли са заплашени от спиране заради проблем в Наредбата за ГТП

От партия "Възраждане" алармираха за проблеми с Наредбата за годишните прегледи, в която има нови еко критерии. Според депутата Ангел Славчев всички бензинови автомобили, произведени след 2002 г., има вероятност да бъдат спрени от движение. "Ако..

публикувано на 25.07.24 в 12:48
Симона Радева

Прокуратурата праща на съд бившата полицайка Симона Радева

Две години след тежката катастрофа с две загинали млади жени на столичния булевард "Черни връх", прокуратурата прати на съд бившата служителка на 4-то РПУ Симона Радева. Тя е обвинена, че е помогнала на осъдения на две инстанции на 20 години затвор..

публикувано на 25.07.24 в 12:35
Калин Стоянов пристигна в с.Петрово, за да се запознае с обстановката.

Стоянов за пожара в Гърция: Имаме готовност да противодействаме, ако тръгне отново към нас

Няма реална опасност пожарът от Гърция в планината Славянка да навлезе отново на българска територия. Има достатъчно сили по граничната просека, както и готовност при промяна на ситуацията за използване на допълнителен ресурс, включително и летателна..

публикувано на 25.07.24 в 12:12