Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Образователна работилничка за деца на фермерския пазар в Добрич

"Старият Добрич"
Снимка: http://www.dobrich.bg

Образователна работилничка за деца ще се проведе днес по време на фермерския пазар в Добрич.

Инициативата се подкрепя от „Фондация за храната“ и е по повод Деня на революцията в храненето. 

Работилничката е предназначена за деца от 5 до 14-годишна възраст. Целта на заниманията е да се обяснят и демонстрират вкусни рецепти, които децата да могат да си приготвят сами, като по този начин да се възпита у тях навик да се хранят здравословно.

Всички продукти ще бъдат доставени от производителите на фермерския пазар в Добрич.

В присъствието на професионални готвачи децата ще се научат да правят калинки, гъсенички, гъбки, лодки и други вкусни неща от плодове и зеленчуци.

Началото на образователната готварска работилничка е 12,00, мястото е под Часовниковата кула в Стария Добрич.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пред завършване е храмът във Вехтово, който се строи от над 5 години

В шуменското село Вехтово е пред завършване църквата, която се строи повече от 5 години. Необходими са още средства, но местните хора вярват, че тази година храмът ще бъде осветен. През последните няколко месеца има сериозен напредък в строителството на храма "Свети Великомъченик Димитър". Напълно реалистично е да го завършим и осветим..

публикувано на 03.05.24 в 10:59
Димитър Главчев

Премиерът ще сигнализира ДАНС и прокуратурата за случая с болница "Мама и Аз"

Министър-председателят Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и прокуратурата по случая с "Многопрофилна болница за активно лечение "Мама и Аз", за да бъде направена пълна проверка как е дадено разрешение за изграждане на лечебното заведение. НЗОК потвърди, че е дала положителни становища за проекта за частна детска болница Решението..

публикувано на 03.05.24 в 10:53
Храм-паметник
„Свети Александър Невски“

Мерки за сигурност около храм "Св. Александър Невски" на Велика събота

От Националната служба за охрана съобщиха, че на Велика събота се въвеждат мерки за сигурност в района на патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" в столицата. Гражданите ще имат достъп след 21:30 часа, когато започват проверки през пунктове, организирани при северния и при южния вход на храм-паметника. За времето от 21 часа на..

публикувано на 03.05.24 в 10:51

V блок на АЕЦ "Козлодуй" затваря на 5 май за планов годишен ремонт

На 5 май V блок на атомната централа ще бъде спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво, съобщиха от централата.  В реактора ще бъдат заредени касети с гориво, произведени от "Уестингхаус", след получено разрешение от Агенцията за ядрено регулиране. Процесът на поетапен преход към новото ядрено гориво ще продължи 4 години...

публикувано на 03.05.24 в 10:49

На местните избори в Англия и Уелс се очертава убедителна победа на лейбъристите

Продължава преброяването на гласовете на местните избори в Англия и Уелс, но вече се очертава убедителна победа на лейбъристите. Лейбъристите освен това спечелиха междинните избори за депутат в Блекпул Юг, което не предвещава нищо добро за управляващите консерватори на предстоящите по-късно през годината общи избори. Лидерът на Лейбъристката..

публикувано на 03.05.24 в 10:25

250 социално слаби и хора с увреждани получиха храни от Съюза на инвалидите в Кюстендил

В Кюстендил 250 социално слаби и хора с увреждани получиха храни от Съюза на инвалидите в града. От организацията на Съюза на инвалидите изказват благодарност на щедри спонсори от града, които се отзоваха и дариха козунаци и храни.  Над един тон храни бяха събрани в кампанията, организирана от енориашите към храма "Свети Великомъченик Димитър..

публикувано на 03.05.24 в 10:17

Петя Христова представи самостоятелната си изложба "Иконите и стъклото" в Ямбол

В навечерието на Великденските празници в ямболската галерия LP ART своята самостоятелна изложба "Иконите и стъклото" представи художничката Петя Христова.  Изложбата, в която са представени 33 икони от стъкло, е уникално явление в арткалендара на Ямбол, тъй като е обърната изцяло към декоративното изкуство, подчерта председателят на Съюза на..

публикувано на 03.05.24 в 10:05