Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Кюстендил започва ремонтът на 34 улици

Снимка: Кирил Фалин

В Кюстендил започва ремонтът на 34 улици, обяви кметът Петър Паунов. По неговите думи всеки ден, в който не вали пътната настилка ще се преасфалтира

Започва първият етап от ремонтирането на уличната мрежа, а за т.г. за рехабилитиране на най-компрометираните места и участъци са заложени около 800 хил. лева в бюджета.

Градоначалникът изреди конкретно по кои улици ще се работи и призова:

„Молбата ми е за повишено внимание, тъй като започваме от „Цар Освободител“, Дупнишко шосе и Николическо шосе. Повишено внимание на всички наши съграждани, които под някаква форма ще се придвижват от пътното платно… Тези дни особено „Цар Освободител“ ще бъде твърде бавна, затова за предпочитане са други маршрути“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Досъдебно производство за пожара край Монтана, който заплашваше да навлезе в гробищния парк

Пожар изпепели 10 декара сухи треви край квартал "Кошарник"  в Монтана днес. По случая е заведено досъдебно производство Пожар край Монтана, горяха сухи треви Огънят е изпепели към 10 декара сухи треви и храсти между квартал "Кошарник" и гробищния парк. Сигналът е подаден преди 12:00 часа. На място първоначално е изпратен един пожарен..

публикувано на 31.07.24 в 18:44

Палестинците от Газа се опасяват, че след убийството на Хания кръвопролитията няма да имат край

Радикалната палестинска групировка "Хамас" заплаши с отмъщение след убийството в Техеран на лидера ѝ Исмаил Хания, за което обвини Израел. Малко по-рано Израел обяви, че при атака в Бейрут е убит най-висшият военен командир на проиранската групировка "Хизбула".  Редица държави осъдиха покушенията.  Двете убийства имат потенциала да..

публикувано на 31.07.24 в 18:42

Инициативен комитет във Варна иска от държавата да се възстанови Международния балетен конкурс

Във Варна се е зародила идеята за възраждането на балетния конкурс, създаден 1964 г, който е международен и е бил прекратен по финансови причини. Инициативен комитет, в който има и прима балерина, са изпратили писмо до МС и всички инстанции за възстановяването на Международния балетен конкурс. Петицията е подписана и от емблематичните..

публикувано на 31.07.24 в 18:35

Частично е ограничен пожарът на гръцка територия в планината Славянка

Само частично е ограничен пожарът на гръцка територия в планината Славянка. На Пелопонес и Евбея отново се запалиха нови пожари. Огнеборците в Гърция и днес не успяха да потушат напълно пожара по билото на планина Славянка, който гори и на българска територия.  Тази нощ огънят се разрасна от силния вятър и заплаши да навлезе в близкото село..

публикувано на 31.07.24 в 18:13
Директорът на ГДПБЗН Александър Джартов (вляво) е в кризисния щаб в село Микрево, сформиран във връзка големия пожар в община Струмяни - 31 юли 2024 г.

Пожарът в Малешевската планина не е овладян, чакаме 2 шведски самолета да се включат в гасенето

Пожарът в Малешевската планина над село Микрево не е овладян и няма повод за спокойствие.  В гасенето на пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница от днес се включи хеликоптер "Кугър", а от петък и в двата пожара се включват два шведски самолета - каза директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН)..

публикувано на 31.07.24 в 18:09

Директори на детски градини: Дори и изкуственият интелект няма да замести учителите в преподаването на малки деца

Прилагането на технологии и дори изкуствен интелект в образованието може да подържа интереса на децата към ученето. Етично и под ръководството на човек, но и с указанията, които Министерството на образованието най-после даде за използването на компютърните системи.  Евелина Кръстева казва, че от детската градина, през училището до целия..

публикувано на 31.07.24 в 17:57

Отново смениха областния управител на Разград

Владимир Димитров поема поста областен управител на Разградска област, реши правителството. Той е заемал същата длъжност от 28 юли миналата година до 3 юли тази година, а след това е назначен за заместник областен управител. Досегашният областен на Разград Севджан Садъков е освободен от поста, който получи в началото на този месец...

публикувано на 31.07.24 в 17:33