Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар на сметището край Цалапица

Снимка: БГНЕС, архив

Пожар на сметището край Цалапица. Три екипа на Пловдивската пожарна са успели вече да локализират пламъците.

Огнеборците ще дежурят и през нощта, в случай, че пожарът лумне отново.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Язовир

Областният управител на Велико Търново: Количеството вода в язовир "Йовковци" е задоволително

Областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков увери, че е задоволително количеството на водата в язовир "Йовковци", от който се захранва по-голямата част от населените места в региона. Здравков прехвърли отговорността на общините, че не са кандидатствали с проекти за подмяна на водопроводната мрежа. Протестиращите срещу безводието..

публикувано на 17.08.24 в 16:51
Володимир Зеленски

Зеленски: Украйна укрепва позициите си в руската Курска област

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви в събота, че украинските войски са укрепили позициите и са разширили територията в района на Курск в Русия почти две седмици след тяхното нахлуване, предаде Ройтерс. Украйна твърди, че е превзела повече от 80 селища над 1150 квадратни километра в Курск от 6 август насам в най-голямата инвазия в..

публикувано на 17.08.24 в 16:39

Пожарникари се борят с голям пожар в лондонския Съмърсет хаус

Петнадесет противопожарни коли и около 100 пожарникари бяха изпратени в събота да потушават пожар в Съмърсет Хаус (Somerset House) в центъра на Лондон, като над града се виждат облаци от черен дим, съобщава Ройтерс. "Екипите се борят с пламъците, разгорели се на част от покрива на сградата", се казва в изявление на лондонската пожарна бригада,..

публикувано на 17.08.24 в 16:20

Иран е готов да пренася руски природен газ през своята територия

Иран е изразил готовност да пренася руски природен газ през своя територия, съобщава агенция Ройтерс, позовавайки се на иранския посланик в Москва - Казем Джалали. Той е обявил позицията на Техеран по време на "Каспийския форум" в руския град Астрахан. Агенция ТАСС пък цитира думите на Джалала, че Иран е изключително заинтересован да..

публикувано на 17.08.24 в 16:11

Гранична полиция: Има интензивен трафик по границите с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция

За интензивен трафик по границите с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция съобщиха от Граничната полиция, предаде БТА. Натоварено е движението за товарни автомобили в посока Румъния на граничните пунктовете "Кардам", "Дуранкулак" и "Оряхово". Опашка от автомобили и камиони има при "Дунав мост" - Русе. Опашки от коли и камиони в..

публикувано на 17.08.24 в 16:07

ЕСО: До 2033 г. се планира изграждането на над 19 хил. MW нови мощности, 90% от тях ВЕИ

Следващите 10 години у нас ни се планира да бъдат изградени над 19 хиляди мегавата (MW) нови мощности, като 90 процента от тях да са ВЕИ - производство на ток от възобновяеми източници като слънце, вятър и вода. Прогнозата за развитие на производствените мощности на страната ни до 2033 г. се основава на изразените инвестиционни намерения.  Това..

публикувано на 17.08.24 в 15:47
АЕЦ

Русия твърди, че Украйна планира "провокация" в АЕЦ "Курск"

Руското министерство на отбраната обвини Украйна, че планира да атакува атомната електроцентрала "Курск" и че ще обвини Москва за такава "провокация", съобщи агенция Интерфакс, цитирана от Ройтерс. Министерството каза, че Русия ще отговори сурово в случай на подобна атака, която според него ще зарази голяма околна зона. Украйна започна..

публикувано на 17.08.24 в 15:25