Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ливърпул се включи в битката за Матайс де Лихт

Матайс де Лихт
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболният Ливърпул се включи в битката за звездата на Аякс Матайс де Лихт. Според британските медии, 19-годишният холандец вече е в преговори с финалиста в Шампионската лига.

Шефовете на Юрген Клоп вече са провели разговори с представители на Де Лихт. Към играчът също проявяват интерес от Барселона и Ювентус. Специализираните сайтове оценяват холандеца на 70 милиона евро.

Този сезон Де Лихт изигра 57 мача във всички турнири и вкара 7 гола.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Меси с нов рекорд в МЛС, направи 5 асистенции в мач

Аржентинецът Лионел Меси записа рекордните в историята на Мейджър Лийг Сокър пет асистенции при победата на Интер Маями с 6:2 над гостуващия Ню Йорк Ред Булс в двубой от поредния кръг на шампионата на САЩ и Канада. До почивката домакините от Маями изоставаха с 0:1 след гол на Данте Ванзир, но всичко в играта на "розовите" се промени с..

публикувано на 05.05.24 в 09:11

Карло Анчелоти: Празнуваме сдържано

Реал (Мадрид) спечели рекордната 36-та шампионска титла на испанската Примера дивисион, като четири кръга преди края разликата в точките е непреодолима и за 3-ия Барселона, а и вече за 2-ия Жирона. Това стана след успеха на "Белия балет" с 3:0 над Кадис, последван от обрат от 1:2 до 4:2 за Жирона над Барселона. Така резултатът от каталонското..

публикувано на 05.05.24 в 07:35

Гьозтепе на Станимир Стоилов с нов успех в Турция

Воденият от българския треньор Станимир Стоилов отбор на Гьозтепе (Измир) победи с 3:0 като гост лидера в турската втора дивизия Еюпспор, а срещата беше част от предпоследния 33-и кръг на първенството. Въпреки резултата, Еюпспор вероятно ще завърши като победител, защото има 72 точки срещу 69 на Гьозтепе. Срещата започна доста приятелски,..

публикувано на 05.05.24 в 07:07

Холанд се развихри с 4 гола за Манчестър Сити

Манчестър Сити показа шампионска форма и разгроми с 5:1 пред собствена публика Уулвърхемптън в среща от 36-ия кръг от английската Висша лига. Шампионите започнаха със сериозен натиск и в 11-ата минута Раян Аит-Нури извърши нарушение в наказателното поле срещу Йошко Гвардиол и Ерлинг Холанд превърна в гол отсъдената дузпа. "Небесносините"..

публикувано на 05.05.24 в 07:05

Жирона победи Барселона и направи Реал шампион

Реал (Мадрид) е шампион на Испания по футбол за 36-и път в историята, след като единственият възможен преследвач Барселона падна с 2:4 от Жирона в каталонското дерби. Така 4 кръга преди края на първенството преднината на Реал е 13 точки, вече пред Жирона, които излязоха на 2-ото място. Футболистите на Карло Анчелоси си свършиха работата..

публикувано на 05.05.24 в 07:03
Макс Верстапен

Макс Верстапен спечели спринта в Маями

Нидерландският пилот на Ред Бул Макс Верстапен спечели спринтовото състезание преди старта от Формула 1 за Голямата награда на Маями. Това беше втори спринт за сезона във Формула 1, а актуалният световен шампион в нито един момент не беше застрашен. От първа позиция, Верстапен се наслади на сравнително безпроблемно състезание, като изпревари..

публикувано на 04.05.24 в 20:38
Джонатан Нарваес

Джонатан Нарваес поведе в Обиколката на Италия

Джонатан Нарваес спечели първия етап от колоездачната обиколка на Италия. 27-годишният еквадорец измина 140 километра от Венария Реале до Торино за 3.14:23 часа, постигайки общо втора етапна победа в кариерата си в престижното състезание. Германецът Максимилиан Шахман остана на втора позиция, на три секунди зад днешния победител. Трети се..

публикувано на 04.05.24 в 19:44