Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красен Кралев: Изключително съм разочарован от скандала със сестри Стоеви

Красен Кралев със Стефани и Габриела Стоеви.
Снимка: ММС

Изключително съм разочарован от скандала с бадминтонистките Стефани и Габриела Стоеви, каза в Кюстендил министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той беше там за откриването на обновената закрита писта за лека атлетика, която се намира на стадион "Осогово". Снимка

"Бадминтонът е един от спортовете, които се развиват най-бързо в България през последните години. Това е един от спортовете, за които сме полагали огромни грижи не само финансови, но и изключително голям ресурс от министерството беше ангажиран, за да може бадминтонът да бъде част от дисциплините, които се изучават в училище", заяви Кралев.

Той посочи, че скандалът между сестри Стоеви и ръководството на федерацията му е дошъл "изненадващо" . Министър Кралев допълни, че веднага е назначил проверка, за да се установи каква е истината.

"Знаем, че имаме предложение Стоеви да се състезават за Франция, нещо, което няма как да го приемем, но трябва да бъдем изключително внимателни към техните твърдения и да проверим дали тези средства са отивали към тях. Българската общественост трябва да знае каква е истината преди да даваме оценки", каза още министърът. Той уточни, че срокът за приключване на проверката е един месец, но тя реално ще завърши по-бързо.

"Познавам Биляна Дудова много добре - и кариерата ѝ, и нея самата. Тя има нужда да се събере психически, да се възстанови и да продължи напред", каза още министърът за трикратната европейска шампионка по борба.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Златев и Неделчева по време на пресконференцията.

Председателят на БФБадминтон: Сестри Стоеви имат договор да играят за националния

Българската федерация по бадминтон даде пресконференция като отговор на писмото във Фейсбук, публикувано вчера от европейските шампионки на двойки Габриела и Стефани Стоеви, че няма да играят повече за страната ни, защото са обидени от отношението..

публикувано на 22.05.19 в 15:08
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов: Трудна титла в Астана, пропускам US Open

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов ще пропусне Откритото първенство на САЩ по тенис, тъй като няма да успее да събере необходимите точки. „Ще пропусна сроковете за подаване на заявки за Откритото първенство на САЩ. Те затварят..

публикувано на 23.07.24 в 07:55
Маркета Вондроушова

Без олимпийската вицешампионка Маркета Вондроушова на Игрите в Париж

Чешката тенисистка Маркета Вондроушова обяви, че няма да участва на Олимпийските игри в Париж. 25-годишната Вондроушова спечели сребърен медал от предишните Олимпийски игри в Токио преди три години. През 2019 година тя игра финал и на турнира "Ролан..

публикувано на 23.07.24 в 06:47
Тадей Погачар спечели 111-ото издание на Обиколката на Франция

Тадей Погачар пропуска ОИ в Париж заради преумора

Категоричният победител в завършилото в неделя престижно състезание в колоезденето Тур дьо Франс – словенецът Тадей Погачар, се оттегля от участие в Олимпийските игри в Париж, обявиха от националния комитет на страната днес. Погачар спечели трета..

публикувано на 23.07.24 в 06:42
Официално: Торонто освободи Александър Везенков

Официално: Торонто освободи Александър Везенков

Александър Везенков официално е освободен от Торонто Раптърс.  Според репортера от НБА Кийт Смит, българската звезда е "оставил 6,6 милиона долара на масата, за да се случи това - да бъде освободен от канадците". Сега той може да подпише договор с бившия си..

публикувано на 23.07.24 в 06:38
Берое (Стара Загора) се наложи с 1:0 над Септември (София)

Новакът в елита Септември (София) потегли с неуспех

Отборът на Берое (Стара Загора) започна успешно новия сезон в efbet Лига, след като се наложи с 1:0 над Септември (София) на националния стадион "Васил Левски". Сантяго Годой осигури успеха на гостите с попадение шест минути след началото на втората..

публикувано на 22.07.24 в 23:20
Веселин Великов

Веселин Великов: Червеният картон предреши мача

Старши треньорът на Хебър (Пазарджик) Веселин Великов се извини на публиката на тима за пропуснатите точки, но смята, че ранното изгонване на Николай Николаев е повлияло за загубата с 0:2 от Спартак (Варна). Пазарджиклии трябваше напрактика да..

публикувано на 22.07.24 в 23:04
Александър Томаш

Томаш за стадиона в Пазарджик: Мъчим футбола

Завърналият се в елита отбор на Спартак 1918 (Варна) започна първенството с успех с 2:0 над Хебър (Пазарджик), като двата гола бяха дело на Ахмед Ахмедов и Антонио Вутов. Новият наставник на тима Александър Томаш беше доста разочарован от..

публикувано на 22.07.24 в 23:01