Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойчо Стоев: Радостта е по-сладка след по-трудната титла

Стойчо Стоев
Снимка: БТА

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев сподели радостта и вълнението си от осмата поредна титла за водения от него отбор:

"Много съм щастлив, заслугата е на всички. Става дума за Тони Здравков и най-вече за футболистите. На всички, които ми помагат, както и на ръководството. Преминахме през доста трудности, но в края спечелихме. За мен сега е по-сладко, защото спечелихме титлата в самия край. Това е радост. Трябва да се преживее от всеки, за да се усети чувството от тези моменти.

По-сладка е радостта, но и титлата е по-трудна. Надявам се от новия сезон да вземем нови футболисти и да изглеждаме по-добре. В евротурнирите трябва да стигнем възможно най-далеч. Няма значение какъв състав е срещу нас, беше ни трудно. Хубаво е, че футболистите се събраха и успяхме. 

През последния месец не беше лесно, поздравявам всички мои близки. Не бих казал, че е имало съмнение и неувереност. Всички знаехме, че няма да бъде лесно. Показахме характер, не идеален футбол. Това е по-важното, да бъдем отбор. Демонстрирахме го в последните два кръга. Има още какво да се постигне, нека се порадваме на титлата. Преминал съм през всичко като треньор, то ми е познато. Няма начин да ми навреди или да ме притесни. 

Твърде рано е да говорим за селекцията. След две седмици ще кажем по-конкретно", завърши Стойчо Стоев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Открита тренировка на националите по спортна гимнастика

Кристин Кръстева с 30-то място в многобоя на ЕП по спортна гимнастика при девойките

Кристин Кръстева се класира 30-а в квалификациите за многобоя при девойките на Европейското първенство по спортна гимнастика в италианския град Римини. Българката има актив от 45.698 точки, след като получи оценки 11.966 на прескок, 10.700 на смесена успоредка, 11.666 на греда и 11.366 на земя. В пресявките на прескок тя е 32-а със средна оценка от..

публикувано на 03.05.24 в 22:03
Спартак Варна

Спартак Варна се завърна в Първа лига

Отборът на Марек загуби с 1:3 при гостуването на Спортист Своге в среща от 31-ия кръг на Втора лига и узакони завръщането на Спартак Варна в елита. Марек е трети в класирането на 9 точки от лидера Спартак, който в оставащите три кръга не може да бъде изместен от едно от двете първи места в класирането, даващи промоция за Първа лига.

публикувано на 03.05.24 в 20:16
Втора лига

Добруджа и Септември не си отбелязаха гол

Добруджа и Септември София завършиха при нулево реми в най-интригуващия мач от 31-ия кръг на Втора лига.  Двата отбора не успяха да си отбележат попадение на стадиона в курорта Албена и запазиха позициите си в класирането.  Септември е втори с 59 точки и все по-близо до завръщане в елита, докато Добруджа се отдалечи от целта си за участие в плейофите..

публикувано на 03.05.24 в 17:48
Кирил Киров

Кирил Киров се класира за финала на 10 метра пистолет в Баку

Кирил Киров влезе във финала на 10 метра пистолет за мъже на Световната купа по спортна стрелба в Баку, Азербайджан. Най-добрият български стрелец за миналата година даде пети резултат в квалификациите с 582 точки, пет по-малко от лидера Юсуф Дикец от Турция. Другият българин Самуил Донков остана 43-и с 573 точки.  Финалът с участието на Кирил Киров..

публикувано на 03.05.24 в 16:28
Фил Фоудън

Нападателят на Манчестър Сити Фил Фоудън е Играч на сезона в Англия

Нападателят на Манчестър Сити Фоудън бе избран за Играч на сезона във Висшата футболна лига на Англия.  23-годишният Фоудън има 24 гола и 10 асистенции в 50 мача във всички турнири за “гражданите” през този сезон. Фоудън  получи 42% от гласовете.  Зад него останаха халфът на Деклан Райс  и съотборникът му Родри, който зае третото място.  В..

публикувано на 03.05.24 в 15:11
Изабелла Шиникова

Изабелла Шиникова отпадна на четвъртфиналите на турнир в Тунис

Изабелла Шиникова загуби на четвъртфиналите на сингъл на турнира по тенис на клей в Хамамет (Тунис) с награден фонд 25 хиляди долара. Поставената под номер 1 българка отстъпи пред японката Икуми Ямадзаки с 4:6, 6:1, 2:6 за близо два часа на корта.

публикувано на 03.05.24 в 14:48

Боряна Калейн е втора в квалификациите на ЕК в Баку, Стилияна Николова - трета (ОБНОВЕНА)

Боряна Калейн завърши на втората позиция  в квалификациите при жените, а Стилияна Николова  се нареди на трето място на европейската купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан). Надпреварата се провежда за първи път по необичаен регламент. Боряна Калейн показа стабилна игра и в четирите съчетания и натрупа актив от 135.700 (36.200 на обръч,..

публикувано на 03.05.24 в 10:53