Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 400 полицаи и жандармерия по охраната на вота в Кюстендилска област

Снимка: БГНЕС

Около 400 служители на МВР – от Областната дирекция на полицията, от Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението", от Регионалния граничен сектор, както и звено на Жандармерията, са ангажирани по охраната и обезпечаването на изборите в Кюстендилска област.  Жандармерия е изпратена в Дупница. В  избирателния район ще отворят 281 секции за 182  населени места, някои от които са доста отдалечени. 

Не оперативната обстановка налага ползването на звено на Жандармерията, каза директорът на Областната дирекция на полицията ст. комисар Елиан Стамболийски.

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в ОД на МВР - Кюстендил и служителите в районните управления ще работят на 26 май 2019 г. от 8.30 до 19.30 часа. 

Създадена е необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен (зелен паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заради сушата още четири габровски села преминават на воден режим

Заради сушата още четири габровски села преминават на воден режим. Преди месец за други две малки населени места беше наложено ограничение на потреблението. Селата, които преминават на воден режим са Велковци, Кметчета, Мичковци и Врабци. Ограничението на водоподаването за Междени и Узуните е в сила от месец. Жителите на тези села разчитат на..

публикувано на 22.08.24 в 16:09

В Кюстендилско глобяват за неправомерно ползвана питейна вода

В община Кюстендил вече се налагат глоби при ползване на питейна вода за напояване на градини в частни имоти . Това стана ясно по време на работна среща, свикана при областния управител Александър Пандурски по проблемите с водоподаването в региона. Санкцията при подобно нарушение започва от 50 лева. На този етап глобените, че поливат с..

публикувано на 22.08.24 в 16:04

Малко над 5000 зрелостници се явиха на поправителната матура

Есе по фразата: "Щом любов нямам, нищо съм" или интерпретативно съчинение по стихотворението "До моето първо либе" на Христо Ботев писаха зрелостниците на поправителния изпит по БЕЛ. На изпита са се явили 5030 зрелостници от общо обявените 6400. До момента са анулирани 6 изпитни работи в 5 училища от областите Пазарджик, Пловдив,..

публикувано на 22.08.24 в 16:02

Путин обвини Украйна, че се е опитала да атакува Курската АЕЦ

Руският президент Владимир Путин обвини Украйна, че се е опитала да атакува Курската атомна електроцентрала през изминалата нощ, предаде Ройтерс. Путин направи изявлението на заседание за ситуацията в граничните райони, без да посочи конкретни доказателства. Той добави, че Международната агенция за атомна енергия е била информирана за..

публикувано на 22.08.24 в 15:46
Министърът на икономиката на Германия Роберт Хабек

В Германия продължават несъгласията в управляващата коалиция за бюджетната политика

В Германия продължават несъгласията за бюджетната политика в управляващата коалиция и рискът от разпадането й се увеличава. Германският министър на икономиката Роберт Хабек предупреди партиите в коалицията да не рискуват да я разрушат, още повече, че партньорите едва наскоро се споразумяха за корекции в бюджета. Вицеканцлерът и федерален..

публикувано на 22.08.24 в 15:39

30% от допуснатите до матура в Ямболско не са се явили на изпита

В Ямболска област 30 процента от допуснатите до матура по български език и литература днес не са се явили. Държавният зрелостен изпит на втората за годината сесия е преминал без сигнали за нарушения и технически неизправности. В две ямболски училища и едно елховско е проведена днес матурата по български език и литература, като на нея..

публикувано на 22.08.24 в 15:38

"Да, България!": Главчев да гарантира, че "лейтенант" на Пеевски в МВР няма да бъде заменен с друг

Повторната номинация на Димитър Главчев за служебен премиер е резултат от неспособността на политическите сили в българския парламент да постигат съгласие и мнозинства за важни политически решения. С такава позиция излязоха от "Да, България" – една от партиите в коалиция "Продължаваме Промяната – Демократична България". От формацията..

публикувано на 22.08.24 в 15:31