Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симона Халеп се класира за втория кръг на "Ролан Гарос"

Симона Халеп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защитаващата титлата си от миналия сезон Симона Халеп се класира за втория кръг на Откритото първенство по тенис на Франция. Поставената под номер 3 в схемата румънка победи в три сета с  6:2, 3:6, 6:1 Айла Томлянович. На корт "Филип Шатрие" 27-годишната Халеп поведе в резултата след 6:2 в първата част, но австралийката, достигнала до осминафиналите в Париж през 2014 година, изравни резултата след 6:3 във втория сет.

Превъзходството на румънската тенисистка в третата част беше смазващо и тя победи с категоричното 6:1, пласирайки общо 19 печеливши удара в двубоя. Във втория кръг на "Ролан Гарос" Халеп ще се изправи срещу полякинята Магда Линете.


Мачове на поставените от първия кръг на женската схема на Откритото първенство по тенис на Франция:
  1-Наоми Осака (Япония) - Ана-Каролина Шмиедлова (Словакия) 0:6, 7:6 (4), 6:1
  3-Симона Халеп (Румъния) - Айла Томлянович (Румъния)  6:2, 3:6, 6:1
  11-Арина Сабаленка (Беларус) - Доминика Цибулкова (Словакия) 7:5, 6:1
  14-Медисън Кийс (САЩ) -Евгения Родина (Русия)  6:1, 6:2
  Каролина Мухова (Чехия) - 17-Анет Контавейт (Естония) 3:6, 6:2, 6:2
  21-Дария Касаткина (Русия) - Ясмине Паолини (Италия) 6:2, 6:3
  22-Бианка Андреску (Канада) - Мари Бузкова (Чехия) 5:7, 6:4, 6:4
  24-Каролин Гарсия (Франция) - Мона Бартел (Германия) 6:2, 6:4.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лудогорец с преднина срещу Динамо (Минск) в квалификациите на Шампионската лига

Лудогорец с преднина срещу Динамо (Минск) в квалификациите на ШЛ

Лудогорец победи с 2:0 у дома Динамо Минск в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.  Преди почивката българският шампион достигна до сериозна преднина, която се дължи на попаденията на Бърнард Текпетей и на Тодор Неделев от дузпа. Довакините взеха аванс още в деветата минута. Рик Джонатан подаде към Якуб Пьотровски, а..

публикувано на 24.07.24 в 23:03
Диана Иванова и гимнастичките от националния отбор по спортна гимнастика

Хореографът Диана Иванова: Усещам музиката със сърцето и с душата си

В последните години едни от най-големите ни спортни успехи са свързани с гимнастическите спортове. Под светлините на прожекторите почти винаги са спортистите, които са ги донесли. Зад тези постижения стоят още много хора. Сред тях са и хореографите. Те са тези, които измислят съчетанията. На тяхната фантазия се дължат всички емблематични композиции,..

публикувано на 24.07.24 в 22:09

Скандал на Олимпиадата, ВАР отмени гол два часа след края на мача

Със скандал започна футболният турнир при мъжете на Олимпийските игри в Париж.   Двубоят между Аржентина и Мароко предложи голяма драма, след като тимът от Африка бе близо до успеха, преди световният шампион да изравни в дълбоко в добавеното време на срещата (116-а минута).  Привържениците  на Мароко не приеха добре късното изравняване, а..

публикувано на 24.07.24 в 20:58
Яник Синер

Световният номер 1 в тениса Яник Синер отказа участие на ОИ поради заболяване

Световният номер 1 в мъжкия тенис Яник Синер (Италия) няма да участва на Олимпийските игри в Париж. Това съобщи самият той на страницата си в социалната мрежа Х. Причината за решението му е, че той страда от сериозно възпаление на сливиците. "С голямо разочарование трябва да съобщя, че за съжаление няма да мога да участвам на Олимпийските игри в..

публикувано на 24.07.24 в 20:13
Томас Бах - президент на МОК

Томас Бах беше преизбран за член на МОК

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах беше преизбран за член на организацията за срок от осем години. Решението беше взето на 142-ата сесия на МОК, която се провежда в Париж. 93 от 95 членове на Изпълкома гласуваха "за" преизбирането на Бах, двама се въздържаха. 70-годишният Бах за първи път беше избран за член на МОК през..

публикувано на 24.07.24 в 18:28
Екатерина Стратиева и Георги Аврамов

Екатерина Стратиева: Тръгваме за рали „Рома Капитале” максимално концентрирани

Екипажът Екатерина Стратиева и Георги Аврамов ще стартира в края на седмицата  в италианския асфалтов кръг от шампионата на Стария континент – „Рома Капитале”.  Досега трикратната ни европейска шампионка при жените  има три неуспешни опита да участва в това състезание. „Три пъти се опитвахме досега и все не успявахме, като два пъти гледахме..

публикувано на 24.07.24 в 15:54
Сестри Стоеви и Калояна Налбантова заминаха за олимпиадата днес.

Стефка Костадинова и поредна група спортисти заминаха за Париж

Председателят на БОК - Стефка Костадинова, и шестима български спортисти заминаха тази сутрин за Париж за Олимпийските игри във френската столица.  В групата на състезателите бяха трикратните европейски шампионки по бадминтон при женските двойки Габриела и Стефани Стоеви, бадминтонистката на сингъл Калояна Налбантова, олимпийската..

публикувано на 24.07.24 в 07:37