Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов подаде оставка от всички постове в ГЕРБ

БСП вижда потвръждение на вина в оттеглянето

| обновено на 30.05.19 в 14:13
Цветан Цветанов и Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Цветан Цветанов подава оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ, съобщават от партията. След разговор между председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов, Цветанов подава оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ.

Оставката вече е депозирана и приета от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов благодари на Цветан Цветанов за свършената работа през годините.

В профила си във Фейсбук Цветанов изказа благодарност за 13-те години съвместна работа в ГЕРБ.

„Изградихме един функциониращ и работещ политически модел, който винаги се е водил само от обществените интереси на всяко едно населено място, на всяка община, на всеки регион, на България и нашите съграждани“, пише Цветанов.

След разговора  с Бойко Борисов той е преценил, че е по-правилно да подаде оставка.

„За мен беше важно да запазя хладнокръвие и мълчание по време на кампанията, защото изборната победа беше общата ни морална удовлетвореност от съвместната ни работа през годините“, посочва още Цветан Цветанов.

Според депутата от БСП Александър Симов оттеглянето на Цветан Цветанов от ръководството на ГЕРБ е потвърждение на вина.

„Няма как с махането му от политическата сцена и  оттеглянето му от политиката ГЕРБ да си извоюват така мечтаната прошка, за която халюцинират от нощта на изборите. Победата не означава прошка. Те победиха на изборите, но това не означава, че хората са забравили какво са направили, така че просто оттеглянето на Цветан Цветанов е едно потвърждение за вина, а оттук нататък как ще реагират българските граждани, оставям на техния политически усет и съвест“, каза Симов.

Оставката изненада лидера на НФСБ Валери Симеонов, който смята, че тя не е лично решение.

"Практически в цялата история на ГЕРБ Цветанов има своето място на човека, който организира структурите и извършва цялата дейност по подготовката и реализацията на изборите. В ГЕРБ по принцип оставките са принудителни, няма доброволно подадена оставка. Там има "оставчване". В случая става въпрос за оставка, която е поискана от Борисов. Въпросът е защо".

Симеонов изтъкна, че Цветанов е бил освободен от работа след като е постигнал пробив в местните общини и е откъснал доста сериозен електорат от ДПС.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Оставката на Цветанов е очаквана и логична според политолози

Очаквана развръзка. Така политологът Евгений Дайнов определи новината, че Цветан Цветанов е подал оставка от всички ръководни постове в ГЕРБ . „Очевидно беше, че Бойко Борисов даде втори шанс на Цветан Цветанов след „Апартаментгейт“ да направи..

публикувано на 30.05.19 в 11:41
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кой и кога ще угаси политическите пожари?

Цялото интервю слушайте и в звуковия файл.

публикувано на 21.07.24 в 12:38

Мартен Волтеринк за изборите в Европа и САЩ: Удобни лъжи и неудобни истини

Изображението на окървавеното лице на Доналд Тръмп, вдигнал победоносно юмрук на фона на американското знаме, докато охраната му го извежда след опита за покушение срещу него се превърна в символ на кампанията му за връщане в Белия дом.  Не..

публикувано на 20.07.24 в 10:35

Сирени за въздушна тревога в Кипър заради 50-годишнината от турската инвазия

Сирени със сигнал за въздушна тревога звучаха в Кипър в 5.30 ч. тази сутрин – точния час, в който преди 50 години започва турската инвазия в страната . 50 топовни салюта откриха тържествата в северната част на острова по случай 50-годишнината..

публикувано на 20.07.24 в 07:55

Георги Еленков: Има контрол върху пожара край Свиленград

Има контрол върху пожара. Локализирани са отделните огнища и се наблюдават постоянно от пожарната. Екипите са на място.  Това заяви пред БНР Георги Еленков - председател на Общинския съвет в Свиленград.  Той увери, че няма риск за хората и..

публикувано на 16.07.24 в 10:10

Общините не са готови да въведат новия модел на таксата за битови отпадъци

Няма как общините да направят тази грандиозна реформа сами, подчертава Силвия Георгиева, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините (НСОРБ). "До момента общините са изцяло сами в този процес . Държавата е заета само със себе..

публикувано на 16.07.24 в 10:06

Цивилни специалности дават шанс за работа и в армията

Цивилни специалности дават шанс за работа и в армията . Това обаче става при определени условия и след преминаването на първоначална военна подготовка , защото засега военната професия е една от трите регулирани.  Таня, Димитър, Георги, Стоян са..

публикувано на 16.07.24 в 09:41

Огън и вода - къде са слабите ни места в борбата с пожарите?

Водата в България е неправилно управлявана , заяви пред БНР Георги Стоянов, председател на Българския фермерски съюз. Основният проблем е напояването , изтъкна той за недостига на вода за земеделие. Изваляването в Румъния се прави с..

публикувано на 16.07.24 в 08:00