Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катрин Тасева с уникална гривна за златния медал на бухалки в Израел

Катрин Тасева
Снимка: Adore Pirin

Катрин Тасева получи като подарък уникална гривна, ръчна изработка за златния медал във финала с бухалки от турнира по художествена гимнастика от веригата Гран При в Холон. Бижутата са  изработени от прочутата израелска дизайнерка Михал Нагари и се връчват на всички шампионки в състезанието.

Снимка

На турнира Гран При в Израел освен злато във финала с бухалки Катрин Тасева спечели бронз в този с обръч.

Минути след като прозвуча българският химн златната медалистка Катрин Тасева застана пред микрофона на кореспондента на БНР в Израел Феня Декало и разказа за усещанията си по време на състезанието, както и подробности за предстоящия лагер в Япония.

„Много съм щастлива от този златен медал. Най-вече от изиграването на съчетанието с бухалки. Дори спестих един елемент с който можех да достигна оценка над 23. Надявам се в следващите състезания да успея и него да го направя“, сподели Катрин Тасева

За последните състезания през този полусезон пък говори помощник треньорката на индивидуалните ни гимнастички Силвия Стойнева

„Това беше едно от последните състезания. Момичетата бяха уморени, но въпреки всичко можаха да покажат най-доброто от себе си. Много съм доволна от тях. Бубето имаше леко стомашно неразположение. Другите две се справиха блестящо“, сподели Силвия Стойнева.

По време на състезанието българските гимнастички получиха бурна подкрепа от група възрастни хора. Оказа се ,че са преселници от България или деца на преселници. Държаха да ги наричат българи. Носеха пълна пазарски чанта с плюшени играчки и хвърляха от тях на терена, след изпълненията, които им харесваха. Феня Декало се срещна с Шабтай Моше, който беше част от тази „българската „ агитка".

„Аз съм българин по баща и майка. Баща ми в София много обичаше да гледа мачове. Беше левскар. Винаги когато има тук спорт идвам да гледам българските отбори. Много ми харесват спортовете в които  че България е много силна – такива са джудо и гимнастика, художествена. Винаги викам за победа на българите“

В турнира Невяна Владинова спечели бронз във финала с лента, а в съпъстващото състезание Татяна Воложанина си тръгна с пет отличия - сребро в многобоя,  златен медал във финала с бухалки и още три сребърни  - с обръч, с топка и с лента.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Къде ще бъде игран Левски - ЦСКА София? Решават в четвъртък

Апелативната комисия към Българския футболен съюз (БФС) определи като допустима жалбата на ЦСКА София срещу решението на Спортно-техническата комисия от 21 август двубоят срещу Левски от осмия кръг на Първа лига да се играе на 14 септември на стадион "Виваком Арена-Георги Аспарухов" без допускане на гостуваща публика. "По жалба на ПФК ЦСКА..

публикувано на 26.08.24 в 18:35

Ръководството на Спартак (Варна): Александър Томаш е наш треньор

Ръководството на Спартак (Варна) излезе с официална позиция по повод появилите се спекулации за преминаването на старши треньора на отбора Александър Томаш в друг клуб. Още от вчера има слухове, че бившият защитник на ЦСКА се е разбрал да поеме клуба от Борисовата градина. На официалната си страница в социалната мрежа Фейсбук бе публикувана..

публикувано на 26.08.24 в 18:32

Наполи не бе затруднен от Болоня (обновено)

Отборът на Наполи начело с Антонио Конте постигна дебютната си победа в Серия “А” през новото първенство след 3:0 над Болоня.  На стадион “Диего Марадона” в Неапол, Кварцхелия асистира на Джовани ди Лоренцо за 1:0 в 45-ата минута, а в 75-ата сам реализира втория гол. В добавеното време резервите Давид Нерес и Джовани Симеоне комбинираха за третото..

публикувано на 26.08.24 в 07:05
Атлетико Мадрид

Атлетико (Мадрид) постигна първа победа в испанското първенство

Отборът на Атлетико (Мадрид) постигна първа победа от старта на сезона в испанското футболно първенство.  Атлетико постигна убедителна победа с 3:0 над тима на Жирона. На "Сивитас Метрополитано" попаденията бяха дело на Антоан Гризман (39'), Маркос Йоренте (48') и Коке (90'), а Ян Облак се отличи няколко важни спасявания и помогна за успеха.

публикувано на 26.08.24 в 06:52
Тодор Неделев (вляво)

Гол от дузпа донесе икономична победа за Лудогорец в Стара Загора

Гол от дузпа, реализирана от Тодор Неделев през второто полувреме, донесе икономична победа с 1:0 за Лудогорец при гостуването му на Берое в мач от шестия кръг на Първата ни футболна лига. Първото полувреме бе скучно, с владеене на топката предимно от шампионите и опити за бързи контри на домакините. Единственият опасен момент през първата част бе ударът..

публикувано на 25.08.24 в 23:12
Втора лига

Резултатите във Втора лига

Резултатите в шестия кръг на Втора футболна лига: Добруджа - Монтана 0:0 Спортист Своге - Лудогорец, втори отбор 0:1 Ловеч - Янтра 0:1 Фратрия - Несебър 1:0 ЦСКА София, втори отбор - Спартак Плевен 0:0 Дунав - Миньор 1:0  Локомотив Горна Оряховица - Струмска слава 4:0

публикувано на 25.08.24 в 22:03
Мохамед Салах

Ливърпул с рутинна победа срещу Брентфорд

Ливърпул победи Брентфорд с 2:0 в мач от втория кръг на английската Висша лига, който се изигра на "Анфийлд". "Пчеличките" нямат успех на този стадион от 1937 година насам.  Домакините наложиха натиск от самото начало на сблъсъка. В 13-ата минута Луис Диас беше изведен на чиста голова позиция, като той навлезе в наказателното поле и стреля технично,..

публикувано на 25.08.24 в 21:32