Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Танева: Всички нарушители по програмата за селските райони са финансово отговорни

Снимка: БГНЕС

Всички нарушители по програмата за селските райони са финансово отговорни, заяви в Пловдив министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Петчленен състав на Върховния административен съд обяви за нищожна методиката, по която се определяха глобите по тази програма. По нея са финансирани и проектите за къщите за гости.

В регламента на програмата за развитие на селските райони всичко е ясно упоменато, категорична е министър Танева.

"Всички нарушители ще бъдат санкционирани така, както регламентът го казва, ако се прилага. Всеки нарушител в мониторинговия период ще бъде санкциониран и санкциите ще са за негова сметка. Всичко останало е част от процедурата".

„Фонд „Земеделие“ ще се съобрази“, каза още  Десислава Танева. Тя подчерта също, че желанието ѝ е новият Закон за борба с градушките да влезе в сила от 1 януари 2020 година:

"За да може следващия сезон защитата да бъде национална, на всички земеделски площи. Има възможност за национална защита, но трябва да следваме принципите както по целия свят, и в Европа, на споделено финансиране на разходите за тази защита".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Учени от 14 университета на конференция по медицина в Плевен

В Плевен продължава XIV Национална конференция по авиационна, морска и космическа медицина. Във форума участват учени от 14 университети с 41 доклада. Организатори са Българското сдружение по авиационна, морска и космическа медицина, Висше военновъздушно училище (ВВВУ) "Георги Бенковски" и Военномедицинска академия (ВМА). Валя Минкова, старши..

публикувано на 31.05.24 в 08:47

21-ви Международен детски етнофестивал откриват в Хасковските минерални бани

21-ят Международен детски етнофестивал "Децата на Балканите - с духовност в Европа" ще бъде открит в Летния театър в Хасковските минерални бани. 1800 деца от България, Индия, Русия, Северна Македония, Сърбия, Украйна и Черна гора, ще пеят и танцуват на сцената. Ще се представят 170 колектива и индивидуални изпълнители. Фестивалът ще започне с..

публикувано на 31.05.24 в 08:25
Владимир Иванов

ДКСБТ: Имаме траен спад на цените, четвърти месец тенденцията е надолу

" Имаме мощна конкурентна среда, стабилитет на цените. В траен спад сме на цените, наистина с много малко, но тенденцията четвърти месец е в посока само надолу , без да се обръща нагоре. Всичко това се дължи на по-масовото предлагане на плодове и зеленчуци".  Това заяви пред БНР Владимир Иванов - председател на Държавната комисия за стоковите..

публикувано на 31.05.24 в 08:20

Ромски фестивал "Отворено сърце" във Велико Търново

Над 1500 деца от цялата страна се събират във Велико Търново за ромския фестивал "Отворено сърце". Двудневният празник се организира за 19-и път от центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе". Във великотърновския парк "Марно поле" децата ще представят песни, танци, празнични обичаи, приказки и традиции на ромите,..

публикувано на 31.05.24 в 08:12

Фестивал и базар на народните обичаи и традиции в Ябланица

В град Ябланица започва двудневният фестивал и базар на народните обичаи и традиции, както и третото издание на празника на халвата и локума. Освен разнообразната фолклорна програма са предвидени и изложба на традиционни местни занаяти и на прочутите ябланска халва и локум, баници и локумки, "Ще бъдат представени нещата, които са типични..

публикувано на 31.05.24 в 08:08

Откриват международна изложба "Тъпан бие, хоро се вие: в Монтана

В Монтана ще бъде открита международна изложба "Тъпан бие, хоро се вие" с рисунки на деца от Европа, Азия и Северна Америка. С нея започват проявите по повод Международните празници на духовите оркестри "Дико Илиев". В експозиционна зала "Кутловица" ще бъдат подредени творбите на близо 70 деца от Европа, Азия и Северна Америка, класирани на..

публикувано на 31.05.24 в 08:06

В Първо студио на БНР: Връчват наградите "Музикант на годината"

Тази вечер в Първо студио на БНР е церемонията "Музикант на годината". Слушателите на предаването "Алегро виваче" по програма "Хоризонт" направиха своите предложения в пет категории, а специалното жури определи номинациите за Музикант на годината, Млад музикант на годината, Ансамбъл на годината, Музикален проект на годината и Музикален педагог..

публикувано на 31.05.24 в 07:53