Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Колев вече не е треньор на индонезийския шампион

Иван Колев
Снимка: БГНЕС

Иван Колев подаде оставка от поста старши треньор на на индонезийския футболен шампион Персиджа Джакарта. 61-годишният наставник пое тима през януари тази година, като напуска заради серия от слаби резултати.

"Иван Колев официално подаде оставка и напуска отбора. Той се чувства отговорен, защото не успя да извлече най-доброто от състава. Благодарни сме на Колев за усилията, които вложи. Пожелаваме му повече успехи, където той реши да продължи треньорската си кариера", коментира изпълнителният директор на тима Фери Паулус.

Персиджа Джакарта спечели титлата на Индонезия през декември миналата година под ръководството на бразилеца Алесандро Теко, който напусна, за да поеме Бали Юнайтед, а на негово място беше назначен Колев.

Под ръководството на българина, обаче, тимът отпадна в квалификациите на Шампионската лига на Азия, както и от турнира за Купата на Азиатската футболна конфедерация.

В националния шампионат, който стартира на 20 май, отборът записа едно равенство и две загуби в първите си три мача и заема 16-ото място от 18 клуба.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лъчезар Вълчев

Българин е финалист на световно по лека атлетика

Лъчезар Вълчев се класира за финал в тройния скок на световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 20 години в Лима, Перу. Българинът, който е европейски шампион на троен скок за юноши до 18 години от Йерусалим 2022 и бронзов медалист от Европейско първенство за юноши до 20 години в Йерусалим 2023, зае осмо място в..

публикувано на 27.08.24 в 22:21
Пирин разгроми Етър с хеттрик на Аймен Суда

Пирин разгроми Етър с хеттрик на Аймен Суда

Първенство на България по футбол срещи от 6-ти кръг във Втора лига: Пирин Благоевград - Етър Велико Търново  - 4:1 (2:0) голмайстори: 1:0 Валентин Йосков 18, 4:0 Аймен Суда 22, 88, 90, 4:1 Мартин Николов 90+3 от понеделник: ЦСКА 1948 II - Беласица  - 1:1 Марек Дупница - Ботев Пловдив II  - 4:0 от неделя: ЦСКА-София II..

публикувано на 27.08.24 в 21:24
Българите загубиха с 1:3 от Аржентина

Национали по волейбол отпаднаха в осминафинал на световното

Националният отбор на България по волейбол за юноши до 17 години отпадна в осминафиналите на световното първенство в София. България не успя да се класира след осемте най-добри отбора в света след загуба от Аржентина с 1:3 (14:25, 17:25, 25:15, 23:25) в зала „Левски София“. Така българите продължават в борбата за 9-16-о място. Съставът няма..

публикувано на 27.08.24 в 20:38
Локомотив (Пд) продаде Нтело в Швейцария

Официално: Локомотив (Пд) продаде Нтело в Швейцария

Локомотив (Пловдив) обяви официално изходящия трансфер на Мичи Нтело в швейцарския футболен елит. Белгийският централен нападател ще продължи кариерата си в Ивердон Спорт, а "черно-белите" запазиха и процент при бъдеща продажба на футболиста. Ивердон следеше играча от няколко месеца, но в последните дни форсира трансфера, след като миналия..

публикувано на 27.08.24 в 20:20
Вут Ван Аерт

Белгиец спечели десетия етап в обиколката на Испания

Белгиецът Вут Ван Аерт спечели 10-ия етап от колоездачната обиколка на Испания, след като с финален спринт изпревари Кентен Паше, който завърши на второ място с три секунди изоставане. Белгиецът Ван Аерт и французинът Паше се откъснаха от останалата част от групата 30 км преди края на етапа с дължина от 160 км от Понтеареас до Байона и Ван..

публикувано на 27.08.24 в 20:01
Отборът на Фейенорд

Стачка на полицаи отмени дербито Фейенорд - Аякс

Кметът на Ротердам - Ахмед Абуталеб, отмени мача между Фейенорд и Аякс (Амстердам), насрочен за 1 септември, заради стачка на полицията, съобщи сайтът nu.nl. По-рано полицейският синдикат заяви, че нидерландските органи на реда няма да охраняват мача, тъй като продължават стачките действия с искане за по-достойна схема за пенсиониране...

публикувано на 27.08.24 в 19:58
Петър Куленски посрещна и награди сестрите Габриела и Стефани Стоеви

Кметът на Пазарджик награди сестрите Стефани и Габриела Стоеви

На специална церемония в сградата на Община Пазарджик кметът Петър Куленски посрещна и награди сестрите Габриела и Стефани Стоеви за успешното им представяне на Олимпийските игри в Париж. Състезателките, които достигнаха до четвъртфиналите на двойки и завършиха на пето място, бяха удостоени с парични награди в размер на 1000 лева за всяка,..

публикувано на 27.08.24 в 19:26