Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пд) привлече двама вратари

Георги Аргилашки
Снимка: Архив

Футболният Ботев (Пловдив) осъществи двоен трансфер на вратарския пост. "Канарчетата" се подсилиха с Янко Георгиев и Георги Аргилашки, като договорите и на двамата са за срок от две години. И двамата футболисти подписват като свободни агенти.

Янко Георгиев е роден на 22 октомври 1988г. в Бургас. Юноша е на Черноморец (Бургас), като е играл още за отборите на Поморие, Нефтохимик, ПФК Бургас, а за последно носи екипа на столичния Септември.

Георги Аргилашки е роден на 13 юни 1991г. в Пловдив. Юноша е на Марица (Пловдив), като е пазил за отборите на Брестник, Лудогорец, Пирин (Разлог), Пирин (Благоевград), Верея и Берое.

В Пловдив се разделиха с поляка Даниел Кайзер, който се прибра в родината си, както и с ветерана Иван Чворович, за когото има предложение да остане в клуба на друга позиция, като треньор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Черно море отнесе Крумовград с 3:0

Черно море победи с 3:0 Крумовград в мач от 6-ия кръг на първенството на България по футбол. С успеха си Черно море вече има 13 точки в актива след четири успеха, едно равенство и едно поражение. „Моряците“ излизат на второ място във временното класиране, с едно попадение по-добра голова разлика от третия – градския съперник Спартак 1918..

публикувано на 26.08.24 в 23:14

Локомотив (Пловдив) надигра Септември в "Надежда"

Отборът на Локомотив (Пловдив) победи Септември (София) с 3:2 като гост на стадион „Локомотив“ в София в двубой от шестия кръг на футболната Първа лига. Пловдивчани постигнаха трети успех от шестте си срещи до момента и събраха 10 точки в актива си, докато Септември остава без победа от началото на сезона след пет изиграни двубоя. Четири от..

публикувано на 26.08.24 в 21:13

Италианец спечели втория етап от Обиколката на България

Италианецът Джовани Карбони от отбора на Джей Си Ел Укьо спечели втория етап от Обиколката на България - 108,3 километра от Троян до Казанлък. Карбони се наложи в пряк сблъсък във финалните метри над чеха Якуб Отруба от Ей Ти Ти Инвестмънтс. Двамата успяха да се откъснат от основната група след преминаването на прохода Шипка и по..

публикувано на 26.08.24 в 20:50

Къде ще бъде игран Левски - ЦСКА София? Решават в четвъртък

Апелативната комисия към Българския футболен съюз (БФС) определи като допустима жалбата на ЦСКА София срещу решението на Спортно-техническата комисия от 21 август двубоят срещу Левски от осмия кръг на Първа лига да се играе на 14 септември на стадион "Виваком Арена-Георги Аспарухов" без допускане на гостуваща публика. "По жалба на ПФК ЦСКА..

публикувано на 26.08.24 в 18:35

Ръководството на Спартак (Варна): Александър Томаш е наш треньор

Ръководството на Спартак (Варна) излезе с официална позиция по повод появилите се спекулации за преминаването на старши треньора на отбора Александър Томаш в друг клуб. Още от вчера има слухове, че бившият защитник на ЦСКА се е разбрал да поеме клуба от Борисовата градина. На официалната си страница в социалната мрежа Фейсбук бе публикувана..

публикувано на 26.08.24 в 18:32

Наполи не бе затруднен от Болоня (обновено)

Отборът на Наполи начело с Антонио Конте постигна дебютната си победа в Серия “А” през новото първенство след 3:0 над Болоня.  На стадион “Диего Марадона” в Неапол, Кварцхелия асистира на Джовани ди Лоренцо за 1:0 в 45-ата минута, а в 75-ата сам реализира втория гол. В добавеното време резервите Давид Нерес и Джовани Симеоне комбинираха за третото..

публикувано на 26.08.24 в 07:05
Атлетико Мадрид

Атлетико (Мадрид) постигна първа победа в испанското първенство

Отборът на Атлетико (Мадрид) постигна първа победа от старта на сезона в испанското футболно първенство.  Атлетико постигна убедителна победа с 3:0 над тима на Жирона. На "Сивитас Метрополитано" попаденията бяха дело на Антоан Гризман (39'), Маркос Йоренте (48') и Коке (90'), а Ян Облак се отличи няколко важни спасявания и помогна за успеха.

публикувано на 26.08.24 в 06:52