Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК може да даде Великобритания на съд, ако тя не изплати дълговете си към бюджета на ЕС

Гюнтер Йотингер

Европейската комисия може да даде Великобритания на Съда на ЕС, ако страната не изплати дълговете си към бюджета на ЕС, предупреди бюджетният еврокомисар Гюнтер Йотингер.

Той добави, че наследникът на премиера Тереза Мей трябва да изпълни даденото от нея обещание.

От Комисията вчера заявиха, че ако Обединеното кралство напусне общността без сделка, изплащането на дълговете към бюджета ще бъде сред основните открити въпроси, преди да се пристъпи към преговори за бъдещите отношения.

Преди няколко дни един от главните кандидати за лидер на торите и премиер Борис Джонсън предупреди, че Великобритания няма да плати дължимите 40-45 млрд. евро към бюджета на ЕС.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Борис Джонсън и Тереза Мей

Днес е първият кръг от гласуването за нов лидер на британската Консервативна партия

Днес е първият кръг от гласуването за нов лидер на британската Консервативна партия след оттеглянето на Тереза Мей. Бившият външен министър Борис Джонсън е фаворит сред 10-те кандидати да спечели надпреварата, но историята показва, че при..

публикувано на 13.06.19 в 07:25
ВИЖТЕ ОЩЕ

Представителите на "Алтернатива за Германия" са изключени от европейското си семейство

Групата "Идентичност и демокрация" в Европейския парламент изключи представителите на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия".  "Групата "Идентичност и демокрация" не иска повече да бъде свързвана с изявленията и действията, в които е замесен..

публикувано на 23.05.24 в 18:51
СУ

Учителят Георги Стоев: Трябва да бъдеш отворен и с нагласа, че имаш много още да учиш

Ключът към това да си успешен учител е да бъдеш отворен и да си с нагласата, че имаш много още какво да учиш, дори до края на професионалния си път.  Това каза пред БНР учителят по математика в пловдивското училище "Любен Каравелов" Георги Стоев,..

публикувано на 23.05.24 в 18:41

Уволнен е директорът на УМБАЛ "Лозенец" в София

Уволнен е директорът на университетската болница "Лозенец" в София, съобщи Министерството на здравеопазването. Служебният министър Галя Кондева е освободила от поста д-р Христо Стоянов след одит в болницата, който е показал тежки нарушения и че..

публикувано на 23.05.24 в 18:23
Фон дер Лайен по време на дебата

Фон дер Лайен се обяви за изграждане на "железен купол" над Европа

Председателката на Европейската комисия и кандидат за втори мандат за поста от ЕНП Урсула фон дер Лайен се обяви за изграждането на "железен купол" над Европа. Това стана по време на дебат с четирима нейни опоненти в Европейския парламент в..

публикувано на 23.05.24 в 17:55
На извънредното заседание на СОС беше изслушан кметът на Столичната община във връзка с новата организация на движението по бул.

Без разбирателство в СОС за новата организация на движението в центъра на София

Временна комисия, в която участие ще вземат общински съветници от всички политически групи и представител на администрацията, ще решава проблема със спрените от движение лифтови съоръжения на Витоша, обяви кметът на София Васил Терзиев.  Ще бъдат..

публикувано на 23.05.24 в 17:50
Константин Занков

Константин Занков: Липсата на кадри е основното предизвикателство за туризма, но ще се справим

Липсата на кадри е основното предизвикателство за туризма. Това каза пред БНР Константин Занков, маркетинг и бизнес консултант в туризма. "То не е само за България, а за света. След пандемията от Covid-19 е доста трудно да се..

публикувано на 23.05.24 в 17:49

ООН обсъжда 11 юли да бъде ден за възпоменание на геноцида в Сребреница

Общото събрание на ООН обсъжда днес в Ню Йорк резолюция, съгласно която от идната година 11 юли ще бъде "международен ден за възпоменание на геноцида в Сребреница" през 1995 година. Инициативата е на Германия и на Руанда, чийто проект предвижда..

публикувано на 23.05.24 в 17:45