Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медицински сестри блокираха трафика към Гърция край Момчилград

Снимка: БГНЕС

Медицински сестри блокираха интензивния трафик към Гърция край Момчилград. Те пресичаха пешеходната пътека на кръговото кръстовище, от където в момента е пренасочено движението за прохода Маказа. Образуваха се колони от чакащи автомобили.

Според Семра Хасан все повече млади медицински сестри ще търсят работа в чужбина заради лошите условия у нас

„Всяка една е разочарована от състоянието, в което в момента е нашето здравеопазване и всяка една казва, че ще търси алтернативен път най-вероятно да замине за чужбина за по-добри доходи, защото тук при нас нямаме възможност на две места, но на много места колежките работят на две места, изморяват се. Не можем да дадем качество на работа, което е мисля обидно за професията“.

Недоволството край Момчилград е част от националния протест на медицинските сестри. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Продължава протестът на видинските медици

Втори ден на ефективен протест на здравните специалисти от видинската болница . Медицински сестри, лаборанти, санитари и акушерки спряха работа за час, за да изразят недоволството си от условията на труд и ниското заплащане. Участват 90%..

публикувано на 14.06.19 в 10:59

Росица Генчева: Разграничаваме се от протеста на медицински сестри, обявен за утре на Маказа

На Управителен съвет от Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи в Кърджали са се разграничили от протеста, обявен на Маказа с водач медицинската сестра Мая Илиева . Росица Генчева, председател на..

публикувано на 13.06.19 в 14:39
ВИЖТЕ ОЩЕ
Никозия - буферната зона в централната част на града.

Кипър отбелязва 50 г. от военния преврат срещу правителството на Макариос III

Кипър отбелязва днес 50 години от едно от най-трагичните събития в историята си – военния преврат срещу правителството на архиепископ Макариос III. Сирени със сигнал за тревога ще звучат днес в 8:20 ч. – часа на неговото начало на 15 юли 1974 г...

публикувано на 15.07.24 в 08:35

Участници от 32 държави на летен семинар по български език и култура във ВТУ

Участници от 32 държави се събират във Великотърновския университет "Свети Свети Кирил и Методий" за откриващия се тази сутрин летен семинар по български език и култура. За 47-ма година ВТУ събира студенти, докторанти, преводачи, но и музиканти,..

публикувано на 15.07.24 в 08:09

Турция отбелязва годишнина от опита за преврат срещу Ердоган

Със серия прояви в Турция отбелязват годишнината от опита за преврат преди осем години, когато при атаки в Анкара, Истанбул и на други места загинаха 251 души и над 2200 бяха ранени. По закон, приет по-късно от парламента, 15 юли се чества като Ден на..

публикувано на 15.07.24 в 08:04

Милен Керемедчиев: Тръмп стои като силния кандидат, натискът върху Байдън ще се засили

Само няколко милиметра на този изстрел деляха САЩ от гражданска война. Ако този атентат беше успешен, това щеше да взриви огромното напрежение . Това заяви пред БНР Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи и на икономиката...

публикувано на 15.07.24 в 08:00
Държавен фонд

ДФЗ показва новостите при кандидатстване за европомощи за лозаро-винарския сектор

От Държавен фонд "Земеделие"  ще представят онлайн днес новостите при кандидатстване за европейско подпомагане на лозаро-винарския сектор. Демонстрацията е изцяло онлайн и ще започне в 10 ч., а на страницата на фонда има линк, на който лозарите..

публикувано на 15.07.24 в 07:57

Земеделските министри на ЕС обсъждат търговията със селскостопански стоки

Унгарското председателство ще представи публично своята работна програма и ще очертае основните си приоритети в областта на селското стопанство на насрочения за днес Съвет на ЕС по земеделие и рибарство в Брюксел. България ще бъде представена на света..

публикувано на 15.07.24 в 07:49
Петър Чолаков

Петър Чолаков: При такива насипни мнозинства сметките не излизат

След тежката изборна загуба ПП-ДБ не са в позиция да бъдат политически лидер и да формират правителство . От друга страна, не може просто да хвърлят кърпата, защото ще бъдат обвинени от избирателите. Вероятно ще видим някакви усилия. Това мнение..

публикувано на 15.07.24 в 07:43