Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свободен вход в Националния военноисторически музей днес за Деня на бащата

Снимка: БГНЕС

Със свободен вход от 10 до 18 часа и многобройни атракции ще посрещне днес хората Националният военноисторически музей. Поводът е Денят на бащата. Ще бъдат показани военни машини, бронирани  джипове, високопроходима линейка, участвала в мисии, и учебна катапултна седалка.

Всички желаещи ще могат да влязат в кабините на едни от най-атрактивните машини от външната експозиция на музея - вертолет Ми-8. Програмата включва още програмиране на роботи и създаване на видеоигри, виртуална зона за игри, конструктор за млади откриватели и сглобяване на къщички.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Деца и родители отбелязаха Деня на бащата пред Столична библиотека

Деца и родители се събраха днес пред Столичната библиотека, за да отбележат Деня на бащата. „Обичам си таткото“, каза хлапе, което чакаше Хайгашод Агасян да изпее песничка пред паметника на Пенчо и Петко Славейкови и признава, че е послушен,..

публикувано на 14.06.19 в 14:04
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Виенско колело се запали на фестивал в Германия, над 30 са ранени

Повече от 30 души са пострадали, след като виенско колело на фестивала "Хайфийлд" край германския град Лайпциг в източната част на страната се запалило снощи, предаде ДПА, като се позова на полицията. По първоначални данни всички пострадали са вдишали..

публикувано на 18.08.24 в 08:45

Внимание: "Жълт" код за опасно време в 11 области у нас

"Жълт" код е обявен за 11 области на Северна и Южна България за високи температури. Предупреждението важи за части от Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Видинска, Монтанска, Врачанска, Великотърновска, Русенска, Разградска и..

публикувано на 18.08.24 в 08:20

Сезонните плодове поевтиняват

Поевтиняване на сезонните плодове отчитат през седмицата от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. По-ниска е цената на прасковите, кайсиите, дините и пъпешите. Поскъпват лимоните и бананите. Поевтиняват оранжерийните краставици,..

публикувано на 18.08.24 в 08:12
Доналд Тръмп

Тръмп за Камала Харис: Ще бъде победена по-лесно, отколкото Байдън

В САЩ кандидатът за президент на републиканците Доналд Тръмп продължи личните нападки към съперничката си от демократите Камала Харис. Той говори на митинг в Уилкс-Баре в североизточната част на Пенсилвания - щат, който се очертава да има голямо..

публикувано на 18.08.24 в 08:07
Майката на заложник на

Хиляди израелци отново на протест, настояват за освобождаване на заложниците

След края на поредния кръг от преговорите за примирие в Газа - хиляди хора в Израел отново излязоха по улиците с настояване да се постигне сделка за освобождаване на заложниците, предаде ДПА. На един от митингите майката на заложник, държан от..

публикувано на 18.08.24 в 07:55

Четири села в Свищовско на протест заради безводието, затварят два пъти пътя Плевен-Русе

Жителите на четири свищовски села и днес ще затворят на два пъти за по половин час главния път Плевен-Русе. Протестът е заради липсата на вода в района. Причината са  пресъхващи местни водоизточници и остарялата и амортизирана водопроводна мрежа, по..

публикувано на 18.08.24 в 07:44
Президентът Володимир Зеленски

Зеленски пак зове Запада за доставка на оръжия с по-дълъг обсег на действие

Украинският президент Володимир Зеленски отново призова Запада спешно да предостави на страната му оръжия с по-дълъг обсег на действие. Това става на фона на напредването на украинските войски в руската Курска област. Украинската страна съобщи също за..

публикувано на 18.08.24 в 07:30