Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прощаваме се с журналиста Боян Иванов, син на Елин Пелин

Снимка: БГНЕС

Днес, от 13,30 ч., на Централните софийски гробища, ще е опелото на журналиста и музикален редактор в БНТ Боян Иванов, син на обичания от всички писател класик Елин Пелин.

Боян Иванов е работил и в образователните програми на Радио София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

“Дейли мейл“ публикува статия за българката Десислава Добрева, създала мултимилионен онлайн бизнес

Британският “Дейли мейл“ публикува голяма статия за 33-годишната българка Десислава Добрева, която е създала мултимилионен онлайн бизнес, докато пътувала в 40 страни по света, а сега живее в Лондон. Десислава Добрева е дигитален номад, т.е. човек, който пътува свободно, докато работи дистанционно, използвайки интернет, пише изданието. Тя е..

публикувано на 30.08.24 в 14:11
Димитър Кангалджиев

Атанас Илков: Главният секретар на МВР не е сменен

Главния секретар на МВР Димитър Кангалджиев не е освободен от поста, и на негово място не е назначен директора на ГДБОБ Явор Серафимов . Това заяви пред репортери служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков: "Господин Кангалджиев не е сменен. Той си е все още действащ заместник-главен секретар, но от вчера той е в болничен. Кказа, че..

публикувано на 30.08.24 в 14:03
Борис Попиванов

Доц. Борис Попиванов: Сблъсъкът за това как ще се яви ДПС на изборите ще е брутален

" Този случай е видимата, битовата страна на може би най-тежкия, драматичния, жестокия конфликт, който се е случвал в голяма българска партия от началото на демокрацията. Имало е в историята разцепления, напускания, скандали, но никога на такова високо равнище. На много нива протича това".  Това коментира пред БНР политологът доц. Борис Попиванов..

публикувано на 30.08.24 в 13:26
Матео Ренци

Матео Ренци: Бих направил всичко, за да накарам Мелони да падне

Бившият премиер на Италия и лидер на партията "Италия вива" Матео Ренци се закани на настоящето дясноцентристко правителство на Джорджа Мелони, че ако може, ще го свали, а в лявоцентристкият център да създаде силна коалиция. Това стана на традиционните чествания на Festadell’Unità – Празник на Единството от 1945 г. , първо организиран от..

публикувано на 30.08.24 в 13:18

Арестуваха шефа на общинската служба "Земеделие" в Луковит

Прокуратурата в Ловеч задържа началника на Общинска служба "Земеделие" в Луковит. Той е арестуван за взимане на подкуп. В Ловешкия съд се гледа мярката на 46-годишния Тони Петров - досегашен началник на общинска служба "Земеделие" в Луковит. "В хода на разследването по това досъдебно производство от служители на Главна дирекция "Борба..

публикувано на 30.08.24 в 13:15

890 млн. лева са прехвърлени между частните пенсионни фондове за 6 месеца

890 милиона лева са прехвърлените средства между частните пенсионни фондове през първото полугодие на 2024 година - това сочат данните на Комисията за финансов надзор, публикувани днес. Осигурените лица, които са се възползвали от правото на промяна за първите шест месеца на годината, са 185 000 души. Те са преместили средства от индивидуалните..

публикувано на 30.08.24 в 13:03

НЕК ще обяви две обществени поръчки за ПАВЕЦ "Чаира"

Националната електрическа компания ще обяви две обществени поръчки в следващите две седмици. Едната е за подмяна на първи и четвърти хидроагрегати  на ПАВЕЦ "Чаира", което ще отнеме няколко години.  Другата е за спешен ремонт на първи хидроагрегат. По тази процедура ще бъде поканена японската компания "Тошиба" , която е изградила съоръжението през 80-те..

публикувано на 30.08.24 в 12:25