Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паднало дърво затисна кола в София

| обновено на 20.06.19 в 17:05
Автомобил е затиснат от паднало дърво в района на Гара Искър в София
Снимка: Росина Петрова, БНР

Два сигнала за паднали дървета вследствие на силния вятър в София са получени до момента в пожарната, съобщиха от МВР. 

При единия случай дърво е паднало върху лек автомобил близо до Гара Искър. В колата не е имало пътници и няма пострадали. 

Дърво е паднало и на пътното платно в Нови Искър. Предстои отстраняването му.

Преди малко валеше проливно в района на Южната дъга на София. Екипи на Столичната община правят обходи, наблюдават се подлезите и кръстовищата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Яница Петкова: Към 15 часа около 20% е избирателната активност за парламентарните избори

Към 15 часа около 20% е избирателната активност за парламентарните избори, каза пред БНР социологът от "Галъп" Яница Петкова. "В сутрешните часове наблюдавахме малко по-активна избирателна активност отколкото на предишните избори. Към обяд и особено следобед това, което регистрираме, е по-ниска избирателна активност от тази, която имахме..

публикувано на 09.06.24 в 15:44

Спокойно протича вотът в Европа за български парламент и евродепутати

Българите в турската столица Анкара днес гласуват в три избирателни секции. Гласуването в Истанбул протича спокойно. Има възможност за гласуване с машина. Хюлия Алтън, която е представител на организация "Балкански турци" за района на Истанбул и като служител в общината в квартал "Авджълар", помага за организацията на вота, заяви за БНР: "Възрастните..

публикувано на 09.06.24 в 15:39

Без сериозни нарушения на изборите във Враца

Изборният ден в област Враца преминава без драстични нарушения. В една секция е спрян машиният вот, а гласуването продължава на хартия. От Районната избирателна комисия във Враца са отхвърлили като неоснователна една жалба. Секционните комисии са инструктирани според указанията на ЦИК в случай на сгрешени разписки от машините да продължат..

публикувано на 09.06.24 в 15:12

Задържаха 29-годишен свищовлия, обрал тото пункт с пистолет играчка

Полицията в Свищов задържа 29-годишен местен жител за грабеж в тото пункт в крайдунавския град. Мъж е потърсил съдействие в полицията в Свищов, съобщавайки за откраднати пари от тото пункт в деня за размисъл. Изяснено е, че мъж с маска на лицето и слънчеви очила е влязъл в пункта на тотализатора, насочил е към служителката пистолет-играчка и,..

публикувано на 09.06.24 в 15:05

Бургас: Препълнени плажове, 8% избирателна активност

Изборният ден в Бургаска област започна с технически проблеми в малък брой секции. Причината - като на повечето места в страната, са машини, които отпечатват само една разписка, а хората са гласували за двата вида избори. По указания на Централната избирателна комисия там, където машината не е разпечатала разписка, се гласува с бюлетина. 2 жалби..

публикувано на 09.06.24 в 15:04
Атанас Радев

Атанас Радев: Отговорността за управлението не е само на политическите партии

Отговорността за управлението не е само на политическите партии. Това заяви пред БНР политологът Атанас Радев. Той даде обяснение за ниската избирателна активност , която беше и очаквана. "Напълно нормално е предвид времето, което има днес. Галъп: Избирателната активност към 13 часа е около 16% Галъп: 10% избирателна активност..

публикувано на 09.06.24 в 15:00

Размисли от Бяла Слатина за изборите и живота в малкия град

"Търсим някой с нови неща, които предлагат. Гледаме да сменим вече старото, да се пробваме да сложим нещо ново. Хора, които не са били толкова на власт и мислят по друг начин , не са с мислене да грабят." Това мнение изразява пред БНР жител на Бяла Слатина. Местният избирател представя своята гледна точка към изборите и живота в малкия..

публикувано на 09.06.24 в 14:55