Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръмотевична буря с порой наводни Карлово

Снимка: БГНЕС

Гръмотевична буря с порой наводни Карлово и съседните населени места. Няма данни за бедстващи хора, съобщи БНТ.

Обилните дъждове изровиха много улици в Розино и Бегунци, мост пропадна в карловския квартал "Сушица".

За минути улиците се превърнаха в реки, а от шахтите започна да извира вода. На кръстовища в Карлово, където водата е стигала близо половин метър, имаше много закъсали автомобили.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Едуард Сноудън

Сноудън критикува ареста на Павел Деров

Бившият сътрудник на разузнаването на САЩ Едуард Сноудън разкритикува ареста на създателя на приложението "Телеграм" Павел Дуров от френските власти, предаде ТАСС. Арестуваха съоснователя на "Телеграм" Павел Дуров "Арестът на @Durov е посегателство срещу основните човешки права (на свобода) на словото и сдружаването. Изненадан и дълбоко..

публикувано на 25.08.24 в 20:06
Министър-председателят на Румъния Марчел Чолаку

Чолоку срещу Чука: Кой ще спечели президентстките избори в Румъния

Румънският премиер и лидер на Социалдемократическата партия Марчел Чолаку е фаворит за предстоящите в края на годината президентски избори, според най-новото прочуване на CURS, осъществено в периода 6-22 август 2024 г., съобщава новинарският сайт "Хотнюз". Според резултатите от анкетата на втория кръг на президентските избори един срещу друг..

публикувано на 25.08.24 в 19:56

Потушен е голям пожар между Хасково и Димитровград

Големият пожар между Хасково и Димитровград, който горя в непосредствена близост до натоварения път между двата града и премина в двора на близкия завод, вече е потушен. Това съобщи за БТА началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Димитровград главен комисар Иван Пачов. Нанесени са щети върху инвентар и..

публикувано на 25.08.24 в 19:45

Президентът ще приеме кандидата за служебен министър-председател в 10:00 часа в понеделник

На 26 август, понеделник, от 10.00 часа държавният глава Румен Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 кандидата за служебен министър-председател Димитър Главчев. Главчев със срок за нов кабинет до понеделник, при успех - избори на 27 октомври В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията на 9 август президентът определи настоящия служебен..

публикувано на 25.08.24 в 18:53

Папата: Църквите не се докосват

Папа Франциск е против одобрението на забраната в Украйна  на православните храмове, свързани с Москва. На неделната молитва Ангел Господен на площад „Св.Петър“ в Рим , той обърна внимание и на други актуални теми като маймунската шарка и репресиите в Никарагуа срещу католическата църква. Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за..

публикувано на 25.08.24 в 18:24
Бенямин Нетаняху

Израелската противовъздушна отбрана е прехванала всички дронове, изстреляни от "Хизбула"

Израелската противовъздушна отбрана е прехванала всички дронове, изстреляни от "Хизбула" срещу стратегически цели в Израел през последната нощ, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от местни медии. Извънредно положение в Израел в следващите 48 часа Той потвърди, че израелските сили за отбрана са нанесли изпреварващи удари срещу..

публикувано на 25.08.24 в 18:08

Горят треви и храсти край Ботевград

Горят треви и храсти в местността Малините край Ботевград,съобщи за БТА кметът на Ботевград Иван Гавалюгов. Пътят Е-79 в посока Видин е временно затворен, но скоро се очаква движението да бъде пуснато.  Екипи на местната пожарна гасят огъня. Гавалюгов заяви, че ситуацията е под контрол и скоро пожарът ще бъде потушен. От Главна дирекция "Пожарна..

публикувано на 25.08.24 в 17:41