Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станилия Стаменова пред БНР: Вятърът ме пребори този път

Станилия Стаменова
Снимка: БОК - Костадин Андонов


„Доста динамично се променяха атмосферните условия. Вятърът беше неконтролируем. Всеки ден се изменяше – страничен , попътен. Може би най-тежка беше ситуацията точно за спринтовите дисциплини. На самата гонка тръгнах добре, но лодката във вторите 100 метра тръгна към коридора вдясно  и реално за да я задържа в моя коридор аз започнах да оправям курса, вместо да греба и да съм концентрирана само в скоростта. От там скоростта падна и не можах да се преборя за медалите“, това заяви специално за БНР Минск класиралата се на 6-то място във финала на 200 метра кану Станилия Стаменова.

Снимка

„Състезанието беше много динамично. Във финала почти всички бяхме десни, което ни постави на едно равнище. Изненада ме класирането на германката, която завърши втора. Тя е лява и има много голямо преимущество спрямо десните. До сега тя не се е класирала на финали на световни или европейски първенства в тази дисциплина.  Бях леко фрустрирана след серията, защото ни пуснаха без стартови команди. Както бяхме наредени, просто блокчето пропадна. Конкурентките ми тръгнаха, а аз бях в недоумение да тръгна или не. В такава ситуация би трябвало да се спре старта. Те не го спряха и за това попаднах в полуфинала. Там бях леко изморена, но го спечелих“, допълни световната ни шампионка.

Снимка

Следващото голямо състезание пред Станилия Стаменова и световното първенство в Сегед през август, което е олимпийска квалификация.

„С всяко състезание греба все по-добре. В Унгария ще гоним квота за олимпийските игри“, завърши Станилия Стаменова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Битката за Евро 2024 - сблъсъкът на треньорите

Преди година Луис де ла Фуенте набелязваше първия си трофей като треньор на Испания. “Ла Роха” бе сред полуфиналистите на турнира Лига на нaциите, благодарение на работата на Луис Енрике. Тимът обаче загуби лошо от Шотландия три месеца по-рано. Философията на Де ла Фуенте, изглеждаше, няма да пасне на испанците. Имаше и много..

публикувано на 12.07.24 в 14:41
Ботев (Пд)

Резултатите в Лига Европа и Лига на конференциите

Първи мачове от първия квалификационен кръг в турнира по футбол Лига Европа: БОТЕВ ПЛОВДИВ (БЪЛГАРИЯ) - Марибор (Словения) 2:1 Елфсборг (Швеция) - Пафос (Кипър)             3:0 Пакш (Унгария) - Хунедоара (Румъния)          0:4 Ружомберок (Словакия) - Тобол (Казахстан)     5:2 Шериф (Молдова) - Зира (Азербайджан)          0:1 Висла (Полша) -..

публикувано на 12.07.24 в 06:11
Ботев (Пд) - Марибор

Силен Ботев (Пд) се завърна с успех в евротурнирите

Футболният Ботев (Пловдив) започна с победа участието си в европейските клубни турнири. Носителят на Купата на България надделя с 2:1 над словенския Марибор като домакин в първа среща от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа.  Пред пълните трибуни на стадион "Христо Ботев" в Пловдив двата тима изиграха интригуващ двубой, в който..

публикувано на 11.07.24 в 23:12
Барбора Крейчикова

Крейчикова ще бъде съперник на Паолини в женския финал на Уимбълдън

Барбора Крейчикова се класира за финала на Откритото първенство по тенис на Великобритания. Чехкинята, номер 31 в схемата, победи с 3:6, 6:3, 6:4 шампионката от 2022 година Елена Рибакина. Представителката на Казахстан, която четвърта в основната схема, взе преднина в двубоя след три пробива в своя полза и 6:3 в първия сет. Чешката тенисистка..

публикувано на 11.07.24 в 22:47
Арда - Дрита

Арда завърши наравно с Дрита в последната си лятна контрола

Футболният Арда завърши наравно 1:1 с косовския Дрита в последната си контрола от лятната подготовка. Срещата се изигра на стадиона в Симитли. В 14-ата минута Тонислав Йорданов засече с глава центриране от дясно и вкара първия гол. Последваха още положения през първото полувреме, но до промяна не се стигна.  След почивката футболистите на..

публикувано на 11.07.24 в 21:54
Адриан Андреев

Адриан Андреев на четвъртфинал в Триест

Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Триест (Италия) с награден фонд 120 950 евро. Българинът победи представителя на домакините Самуел Руджери (Италия) с 6:2, 4:6, 6:4 за 2:51 час. Андреев взе лесно първия сет, но във втория допусна пробив в последната част и Руджери изравни..

публикувано на 11.07.24 в 21:50
Биниам Гирмай

Еритреецът Биниам Гирмай с трета етапна победа на Тур дьо Франс

Колоездачът от Еритрея Биниам Гирмай от тима Интермарше-Уанти спечели 12-ия етап на колоездачната обиколка на Франция между Орияк и Вилньов-сюр-Лот, който бе 203,6 км. Това бе..

публикувано на 11.07.24 в 19:38