Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кметът на Перник настоява реверсивното движение към София през Владая да стане постоянно

Вяра Церовска

Кметът на Перник Вяра Церовска смята, че смяната на платната за движение при интензивен трафик на пътя за София през Владая трябва да стане постоянна. За тази цел Церовска разговаря с председателя на Управителния съвет на Пътната агенция Георги Терзийски, с министъра на регионалното развитие Петя Аврамова, както и с кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Церовска настоява да бъдат направени нужните съгласувания и реверсивното движение от временно, каквото е в момента, да стане постоянно.

Кметът на Перник изцяло застава зад исканията на перничани то да се осъществява във всеки един ден от седмицата.

"Огромен е броят на автомобилите, които ежедневно преминават през Владая въпреки автомагистрала "Люлин". Ще продължа да настоявам и да водя разговори за трайно решаване на проблема. Връзката със София е не само на перничани, мнозина софиянци живеят на територията на област Перник. Това е международен път с определящо значение", каза Церовска.

Разговори са водени и с депутата Красимир Велчев.

Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.