Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Мутафчиев: Фалстартът с винетките се повтаря с тол системата

Петър Мутафчиев
Снимка: БГНЕС

„Управляващите се намират в пълен хаос по отношение на това кога да влезе в действие тол системата, до каква степен тя е готова на този етап и какви ползи ще има от нея, колко ще струва на транзитните и на българските превозвачи. Фалстартът с винената система се повтаря сега с тол системата“. Това каза в предаването „Нещо повече“ Петър Мутафчиев, председател на Балканския форум за транспорт и инфраструктура, ден преди темата да влезе за обсъждане в Народното събрание.

„Няколко пъти се опитахме да предложим за внедряване най-обикновената тол система, която няма да иска много разходи. Това е система, която я има в Турция, с чипове… Как може да даваш задание на някой, да казваш, че това ще бъде печатница за пари, а същевременно да не знаеш какво точно искаш от тази система“.

Тази система ще ни доведе до доста главоболия, прогнозира още Мутафчиев.

Интервюто с Петър Мутафчиев можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Георги Терзийски

Георги Терзийски: Няма отлагане на тол системата, а само на търговската експлоатация на електронната система

"Няма отлагане на тол системата за догодина. В промените на Закона за пътищата се предвижда само отлагане на търговската експлоатация на електронната система за събиране на пътни такси на база изминато разстояние. Тя ще бъде въведена в техническа..

публикувано на 07.07.19 в 11:28
ВИЖТЕ ОЩЕ
Демонстрация срещу израелските операции в Газа и продажбата на американски оръжия на Израел в деня на посещението на премиера Нетаняху  във Вашингтон, САЩ, 24 юли 2024 г.

Още за речта на Бенямин Нетаняху пред американския Конгрес

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху изнесе остра реч пред американския Конгрес, в която  обеща да постигне "пълна победа" срещу палестинската групировка "Хамас" и заклейми американските противници на войната в Газа. В речта си по време на..

публикувано на 25.07.24 в 19:20

От утре Общинските служби "Земеделие" приемат заявления от пострадалите от пожарите фермери

От утре Общинските служби "Земеделие" в районите с обявено бедствено положение, започват да приемат заявления от пострадалите фермери, съобщават от Министерството на земеделието.  Документите са необходими заради кандидатстването за подпомагане и трябва да..

публикувано на 25.07.24 в 19:15
Николай Патрушев

Николай Патрушев: САЩ възнамеряват да създадат логистични центрове в черноморските страни

Съединените щати възнамеряват да създадат логистични центрове в черноморските страни, за да ускорят доставките на оръжия за Украйна и да разположат там съвременни оръжия с голям обсег. Това заяви Николай Патрушев, бивш председател на Съвета за сигурност на..

публикувано на 25.07.24 в 19:02

Пожар в склад за фойерверки между град Елин Пелин и едноименната гара

В склад за фойерверки между град Елин Пелин и едноименната гара е избухнал пожар.  От Спешната помощ потвърдиха за БНР, че сигнал за взрив и за четирима пострадали е подаден 20 минути преди 19:00 часа. Пожарната обезопасява района и двете..

публикувано на 25.07.24 в 18:51
Само от кмета на община Стара Загора е получена заявка за обучение за работа със системата BG-ALERT, посочи гл. комисар Александър Джартов (вдясно).

Защо не е била използвана системата BG-ALERT при тежката обстановка с пожарите

Директорът на националната пожарна главен комисар Александър Джартов заяви пред народните представители, че системата  BG-ALERT  не е била включена, за да предупреди жителите на изгорялото при горския пожар село Воден. В заповедта за бедственото..

публикувано на 25.07.24 в 18:46

СОС одобри нови мерки за разделно събиране на отпадъците в София

Столичният общински съвет (СОС) одобри нови мерки за разделно събиране на отпадъците в София. Предложението на ПП-ДБ - "Спаси София" беше подложено на критики в продължение на два часа, но накрая получи нужната подкрепа.  Новите мерки предвиждат..

публикувано на 25.07.24 в 18:34
На заседанието на временната парламентарна комисия за влиянието на Мартин Божанов Нотариуса и Петьо Петров - Еврото в съдебната система -  25 юли 2024 г.

Комисията за влиянието на Нотариуса и Еврото ще изслуша Делян Пеевски, Христо Иванов и Лозан Панов

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски се появи на заседанието на временната парламентарна комисия, която проверява данни за влияние в съдебната система на кръговете около Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров - Еврото. Той заяви, че иска  да..

публикувано на 25.07.24 в 18:15