Лошото време отлага „Игрите на града“ в Шумен

| обновено на 14.07.19 в 13:20
Снимка: Радио Шумен

Състезанието „Игрите на града“, организирано от градски ученически парламент в Шумен, се отлага поради лошите метеорологични условия, съобщават организаторите. Игрите ще се проведат, когато времето позволява.

Очакваше се в състезанието „Игрите на града“ да се включат над 200 скаути, като началото му бе планирано за 16,00 часа на входа на парк „Кьошковете“.

Целта на надпреварата, при която се формират екипи от трима души, е по нетрадиционен начин младите хора да бъдат провокирани да научат повече за Шумен и за България.

Преди отлагането на събитието Юриета Иванова от градския ученически парламент в Шумен, разказа, че състезанието ще протече на трие етапа.

„Първият кръг да бъде фокусиран върху историята на града ни и историята на България. Вторият кръг да бъде фокусиран върху световната история и култура, тъй като на събитието ни ще присъстват и младежи от други държави, тъй като се обединихме със скаутите, а те имат лагер, който съвпада с нашето събитие, и третият кръг ще бъде по-забавен. Той представлява водна война. В балони ще бъдат скрити буквички и участниците ще трябва да спукат балоните и да подредят дадена дума“, обясни тя.

Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.