Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Рябков: Ако е необходимо, руски военни експерти отново може да бъдат изпратени във Венецуела

Сергей Рябков
Снимка: Николай Кръстев

Руските военни експерти изпълниха задачите, които им бяха поставени във Венецуела, но ако е необходимо, те могат да бъдат изпратени отново там. Това каза заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков в края на своето посещение в Каракас.

В столицата на Венецуела Рябков е имал срещи с президента Николас Мадуро и с представители на външното министерство на страната.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Николас Мадуро

Правителството и опозицията във Венецуела са постигнали съгласие за преговори по шест ключови въпроса

Правителството и опозицията във Венецуела са постигнали съгласие за преговори по шест ключови въпроса. Това заяви президентът Николас Мадуро, след като между понеделник и сряда представители на неговата власт и противниците ѝ преговаряха на остров..

публикувано на 12.07.19 в 07:14
Сергей Рябков, зам.-министър на външните работи на Русия

Москва: САЩ продължават да дестабилизират Венецуела

Вашингтон продължава да търси начини за дестабилизиране на Венецуела, заяви в петък пред репортери руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков. "Американската политика, насочена към оказване на максимален натиск върху Венецуела,..

публикувано на 05.07.19 в 14:52
ВИЖТЕ ОЩЕ
Руски самолети Су-25

Зеленски: Украинската противовъздушна отбрана е свалила руски Су-25

Украинската противовъздушна отбрана е свалила руски изтребител-бомбардировач Су-25 над Донецка област, Източна Украйна, съобщи в традиционното си видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски: "През изминалото денонощие руските терористи са..

публикувано на 05.05.24 в 02:55

"Обзървър" предупреждава за хаос в цветарската индустрия във Великобритания след Брекзит

Цветарската индустрия в Обединеното кралство е обхваната от хаос от новите гранични проверки след Брекзит, пише "Обзървър". Фирмите в бранша казват,  че проверките на храните и растенията и латинските наименования водят до дълги часове на чакане на камиони..

публикувано на 05.05.24 в 02:38

Блъснато дете с мотопед в София

За блъснато дете с мотопед съобщиха свидетели на инцидента в социалните мрежи. Инцидентът е станал малко преди 19 ч. на бул. "Витоша" в района на НДК, става ясно от публикацията в групата: "Катастрофи в София". На мястото са изпратени полицейски и..

публикувано на 04.05.24 в 19:45

Жертвите на силните наводнения и причинените свлачища в Южна Бразилия вече са 56

Броят на потвърдените жертви на силните наводнения и причинените свлачища в Южна Бразилия се повиши до 56 души. Това гласи последната информация от службата за гражданска защита на южноамериканската страна, цитирана от Франс прес.  Продължаващите..

публикувано на 04.05.24 в 19:36

Родилка и бебе са починали в Самоков, разпоредена е проверка

Родилка и бебе са починали в Самоков, служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева разпореди незабавна проверка, съобщиха от Министерство на здравеопазването. Още днес започва пълна проверка на всички документи по случая в Многопрофилната..

публикувано на 04.05.24 в 19:02
Садик Хан

Кметът на Лондон е преизбран за трети мандат

Садик Хан беше избран за трети мандат като кмет на Лондон.  Резултатът беше обявен, след като приключи преброяването на гласовете във всичките 14 избирателни района на британската столица. Садик Хан, който е от опозиционната Лейбъристка партия, получи..

публикувано на 04.05.24 в 18:39

В България и Северна Македония почетоха паметта на Гоце Делчев

Дипломати от българското посолство в Република Северна Македония и представители на българската общност в страната почетоха паметта на Гоце Делчев в деня на 121-та годишнина от смъртта му. Те поднесоха венци и цветя пред саркофага с костите на..

публикувано на 04.05.24 в 18:18