Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Истанбул откри над 271 млн. фалшиви щатски долари

4
Снимка: Полиция на Истанбул

Полицията в Истанбул разби нелегална печатница за фалшиви пари. При операцията в квартал „Есенюрт“ са били открити над 271 млн. фалшиви щатски долари, съобщи частната телевизия НТВ. 

При първоначалния оглед в печатницата не е било открито нищо, но при по-детайлен оглед полицейските екипи откриват врата, скрита зад електронно пано.

Арестувани са 5-има души, единият от които е бивш полицейски служител, отстранен по-рано от работа заради връзки с движението на проповедника Фетхуллах Гюлен.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Людмила Илиева към президента: Има ситуации, в които бързането ще доведе до по-тежки последици

" Към днешна дата има уговорена среща с ПГ на ГЕРБ-СДС. Останалите срещи ще бъдат уговаряни или не в динамика. Участниците в тези разговори ще дължим ясен отговор на всички български граждани какво е възможното и какво не е възможно да бъде постигнато като компромис".  Това каза пред БНР Людмила Илиева - депутат от ПП-ДБ и един от тримата членове..

публикувано на 17.07.24 в 08:50
Украински войник говори с близките си след размяна на пленници между двете воюващи страни. Януари 2024 г.

Поредна размяна на военнопленници между Украйна и Русия

Днес ще се състои поредната размяна на военнопленници между Украйна и Русия, съобщава Блумбърг. Тя се осъществява с посредничеството на Обединените арабски емирства. 180 руски и украински военнопленници трябва да се върнат у дома - по 90 от двете страни. Тази размяна увеличава общия брой на освободените тази година с посредничеството на..

публикувано на 17.07.24 в 08:49
Плаж в Кипър

И българите, работещи в Кипър, могат да кандидатстват за субсидирана почивка

В Кипър започва изпълнението на правителствена програма за субсидиран летен отпуск на работещите. Тя е на стойност 900 000 евро и в нея могат да се включат и българите, заети във фирми на острова. В продължение на 2,5 месеца, до 27 септември, 15 хотела в планинските курорти приемат почиващи, чийто престой се финансира от държавата, съобщиха от..

публикувано на 17.07.24 в 08:47

МВФ: Брезкит е "изцедил живителните сили на британската икономика"

В Обединеното кралство противниците на Брекзит получиха нов повод за негодувание след като последните данни на Международния валутен фонд потвърдиха, че напускането на ЕС "е изцедило живителните сили на британската икономика". Данните идват в момент, когато лейбъристкото правителство на сър Киър Стармър започва да полага усилия за подобряване..

публикувано на 17.07.24 в 08:44

Спират машинното косене и почистването на треви и храсти в Брезник

Заради горещините и с цел намаляване риска от възникване на пожари, кметът на  Брезник Васил Узунов разпореди ежедневно след 10.00 ч. да се преустановяват машинното косене и почистването на треви и храсти, както и балирането на сено и слама в близост до горските масиви. Кметската заповед влиза в сила от днес. Тя е валидна до 31 юли..

публикувано на 17.07.24 в 08:30
Ники Хейли

Единен републикански фронт зад кандидатурата на Тръмп

В Милуоки, щата Уисконсин, продължава четиридневната национална конвенция на Републиканската партия, на която се очаква Доналд Тръмп да бъде официално номиниран като кандидат за Белия дом. Той беше приветстван от бивши съперници за президентската номинация на конгреса на Републиканската партия, която демонстрира единство преди изборите през..

публикувано на 17.07.24 в 08:21

Избрани са всички заместник-председатели на Европейския парламент

Евродепутатите избраха снощи и останалите 3-ма заместник-председатели на Европейския парламент. Двама от тях са от групата на Европейските консерватори и реформисти и един от Левицата.  На първи тур: Избраха 11 от общо 14 заместници на председателя на ЕП На практика извън заместник-председателските места останаха представителите от "Патриоти..

публикувано на 17.07.24 в 08:21