Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БОЕЦ с подписка в подкрепа на следователя Бойко Атанасов за главен прокурор

Следователят Бойко Атанасов
Снимка: БГНЕС

Гражданското движение БОЕЦ, с подкрепата на още няколко граждански организации, започва събирането на подписи в подкрепа на кандидатурата на следователя Бойко Атанасов за главен прокурор. Подписи ще се събират на хартиен носител, но ще бъде активирана и електронна подписка за българите в чужбина, уточняват от движението.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Иван Гешев

Заместник главният прокурор Иван Гешев е първият кандидат за главен прокурор

Заместник главният прокурор Иван Гешев е първият кандидат за главен прокурор. Номинацията му беше издигната от няколко членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, сред които и настоящият обвинител номер едно Сотир Цацаров...

обновено на 22.07.19 в 19:07
Христо Иванов

Демократична България определи като недопустима кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

Съпредседателят на партията Демократична България и бивш правосъден министър Христо Иванов определи кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор като недопустима. Според Иванов Гешев е избор на статуквото, готов да служи на олигархията. Коалицията..

обновено на 22.07.19 в 16:31
ВИЖТЕ ОЩЕ

Одеяла, храна и вода предоставиха от БЧК на засегнатите от взрива в Елин Пелин

Одеяла, храна и вода предоставиха от Българския червен кръст (БЧК) на засегнатото население и на..

публикувано на 26.07.24 в 13:09
Тошко Йорданов

Тошко Йорданов за трагедията: Оказа се, че нямаме нито едно звено, което може да реагира веднага

Тошко Йорданов от "Има такъв народ" коментира в кулоарите на парламента, че при трагедии като тази в Елин Пелин по-големият проблем е, че държавата не може да реагира: Взривовете затихват, все още летят осколки "По принцип, при такива..

публикувано на 26.07.24 в 12:49

Жители на два столични района на протест срещу изграждането на 16-етажна сграда

Жители на столичните райони "Средец" и "Оборище" излязоха на протест заради проект за изграждането на 16-етажна сграда на мястото на старата баня срещу Румънското посолство. Рано сутринта хората се събраха на ъгъла на ул. "Хан Омуртаг" и бул. "Ситняково"...

публикувано на 26.07.24 в 12:40

Байдън и Нетаняху са обсъдили ситуацията в Ивицата Газа

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се срещна с президента Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис, ден след речта му пред американския конгрес, която беше бойкотирана от част от Демократите и предизвика мащабни протести във Вашингтон...

публикувано на 26.07.24 в 12:21

Палежи по високоскоростната жп мрежа във Франция. Засегнати са 800 000 клиенти

Френската железопътна компания Ес Ен Се Еф съобщи, че нейната високоскоростна мрежа е била обект на злонамерени действия, насочени към парализиране на системата. Засегнати са 800 000 клиенти. Това се случва часове преди церемонията по откриването на..

публикувано на 26.07.24 в 11:51
Костадин Костадинов

"Възраждане" внася нов законопроект за създаване на Агенция "Гражданска защита" към МО

"Възраждане" внася изцяло нов законопроект за създаване на Национална агенция "Гражданска защита" към Министерство на отбраната. Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов.  Според него това е наложително, тъй като бедствията от последните..

публикувано на 26.07.24 в 11:46

Д-р Симидчиев след взривовете край Елин Пелин: Здравен риск има за възрастните и хронично болните

Здравен риск за живеещите в близост - в рамките на километър-два, до взривените складове с фойерверки в Елин Пелин има само за възрастните и за хора с белодробни и сърдечно-съдови заболявания. Това заяви пулмологът д-р Александър Симидчиев, депутат от ПП..

публикувано на 26.07.24 в 11:18