Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържан е поръчителят на опита за палеж на Граничното полицейско управление във Видин

10 души са привлечени към наказателна отговорност в резултат на специализираната операция срещу престъпна група за трафик на мигранти и експлоатация на жени

| обновено на 29.07.19 в 17:58
Снимка: БГНЕС

10 души са привлечени към наказателна отговорност в резултат на специализираната операция срещу престъпна група за трафик на мигранти и експлоатация на жени. Това съобщи наблюдаващият прокурор Камен Господинов. Групата е действала в цялата страна, като се проверяват и данни за престъпна дейност, свързана с палежи. Операцията беше проведена под ръководството на Специализираната прокуратура и с активното съдействие на служители на ГДГП и СДВР, се казва в съобщението на пресцентъра на МВР. 

При акцията на Специализираната прокуратура срещу престъпна група за трафик на мигранти и експлоатация на жени е бил задържан поръчителят на опита за палеж на Граничното полицейско управление във Видин в края на февруари.

Според заместник главния прокурор Иван Гешев палежът е бил опит за сплашване местната полиция, която била по следите на групата.

Част от членовете ѝ са били задържана вчера в един от тунелите на Витиня: "На остров на река Дунав е задържана част от групата, която е имала, да го наречем, производствен банкет. За задържането ѝ са използвани включително и катери на "Гранична полиция", така че празникът някакси е приключил тъжно, да кажем, за тези хора. Мигрантите са превеждани през територията на страната, настанявани са в град Видин и с моторни лодки са прехвърляни през Дунава в рамките на няколко минути. Две такива моторни лодки бяха задържани, между другото доста луксозни, и в рамките на минути се прехвърлят на румънския бряг, където ги чакат румънските трафиканти, които поемат останалата част от маршрута".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Иван Гешев

Предотвратен е опит за палеж на Граничния полицейски участък във Видин

МВР и прокуратурата обявиха, че в средата на миналата седмица е бил предотвратен опит за палеж на Граничния полицейски участък във Видин. В ареста са двама души, в чийто автомобил са били намерени различни взривоопасни смеси. Палеж на автомобила..

обновено на 05.03.19 в 19:10
ВИЖТЕ ОЩЕ

Великобритания призова за намаляване на напрежението в Близкия изток

Британският министър на външните работи Дейвид Лами заяви, че ескалацията на конфликта между Израел и "Хизбула" трябва да бъде избегната на всяка цена.  В публикация в социалната мрежа Х Дейвид Лами призова за спокойствие на фона на опасенията за..

публикувано на 26.08.24 в 04:25

Британец от Ройтерс убит при ракетен удар в Източна Украйна

Британски гражданин, който е работил в Източна Украйна като част от новинарски екип на Ройтерс, е бил убит при ракетен удар срещу хотел в събота, потвърди агенцията. Съветникът по въпроси на безопасността Райън Еванс е бил един от шестимата служители на..

публикувано на 26.08.24 в 03:39

240 свободни места в "Гранична полиция" - Елхово

240 свободни места са обявени за елховската Регионална дирекция „Гранична полиция”. По данни на Министерството на вътрешните работи за цялата страна незаетите позиции са 400. Конкурси са обявени за 240 младши изпълнителски длъжности, за които..

публикувано на 26.08.24 в 03:31

Трима намушкани на фестивала в Нотинг Хил, полицията арестува десетки

Лондонската полиция съобщи за трима намушкани с нож и 90 арестувани през първия ден на карнавала в Нотинг Хил.  Традиционният карнавал в британската столица, който се провежда от 60-те години на миналия век, ще продължи и днес, тъй като понеделник е..

публикувано на 26.08.24 в 02:25

Влак се запали в района на Чирпан

Пожар е възникнал в бързия влак от Варна за Пловдив преди Чирпан. Пред БНР Атанас Ангелов, който е пътувал във влака, разказа, че се е запалил локомотивът на композицията. Линейка е закарала в болница един от машинистите, тъй като е припаднал, каза..

публикувано на 26.08.24 в 02:13
Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) гл. комисар Александър Джартов.

Пожарът във високата част на Рила не е овладян

Пожарът във високата част на Рила планина над село Бистрица, община Дупница, все още не е овладян. Това съобщи пред журналисти в село Самораново директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) гл. комисар..

публикувано на 25.08.24 в 21:05

Журналист от "Ройтерс" вероятно е загинал в Краматорск

При руския ракетен удар по хотел в град Краматорск в Украйна е загинал британски гражданин. Вероятно той е журналист от агенция "Ройтерс". Това съобщи изданието "Украинская правда", като се позова на ръководителя на местната администрация Александър..

публикувано на 25.08.24 в 20:36