Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Всички фестивали на едно място

Ефективното харчене на европейски ресурс много често е подлагано на критика с оглед нуждата и полезността от реализацията на един или друг проект. Не са малко примерите, стигащи до абсурди, като изграждане на стадион в обезлюдено село или детска площадка там, където дори няма училище или детска градина.

Съществува и обратният пример - как всички фестивали в България, които са около 2000, се събраха на едно място в една платформа. Сред тях има много любопитни като тези на магарето, на тиквата, на ракията. С най-голям интерес се отличават кулинарните и музикалните.

"Целта на сайта е да осъществи връзка между участници, организатори и посетители на фестивали... Това е един добър туристически продукт, който има място в бизнеса, защото дава възможност да се правят пътувания с цел посещение на тези фестивали. Това оживява местното общество, раздвижва икономиката, но и в световен мащаб - за вътрешния туризъм това е начин да бъде провокирано посещението на малко популярни места", разказа за "Хоризонт" авторът на идеята Илияна Щерева.

Интервюто с Илияна Щерева можете да чуете в звуковия файл.


Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.