Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руските власти отмениха дейностите на полигона в Архангелска област

Дейностите на военен полигон, заради които жителите на село Ньонокса в Архангелска област бяха посъветвани да напуснат домовете си утре, са отменени и не се налага евакуация, заяви представител на местните власти, цитиран от ТАСС.

"Утре няма да има никакви дейности. Обади ми се командирът на полигона и каза, че се отменят всякакви дейности, които са били планирани, съгласувано с министерството на отбраната. Има уведомление за Ньонокса, че няма да се прави евакуация", каза началникът на териториалния отдел на Ньонокса към администрацията в Северодвинск Валерий Машенков.

По-рано на жителите на Ньонкса беше препоръчано да се евакуират, а измервателните станции в района отчетоха повимашаване на радиацията с между 4 и 16 пъти.

На 10 август при взрив на полигона загинаха петима служители на руската корпорация "Росатом", а няколко други бяха ранени.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Радиация 16 пъти над нормата след ядрения взрив в Русия, отчита руската Национална метеорологична служба

Радиация 16 пъти над нормата след ядрения взрив в Русия, отчита руската Национална метеорологична служба. Признанието за повишена радиация дойде 4 дни след експлозията, а от Кремъл увериха, че няма опасност за населението в района...

обновено на 13.08.19 в 18:36

Препоръчана е евакуация на руско село край военен полигон, радиацията в района се е повишила 16 пъти

Руските власти препоръчаха на жителите на село Ньонокса в Архангелска област да напуснат утре района, докато се извършва работа на близкия военен полигон, където имаше взрив, довел до повишаване на радиацията, предадоха "Ройтерс" и ТАСС...

публикувано на 13.08.19 в 18:18
ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип..

обновено на 08.05.19 в 18:59