Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи във Валенсия: За какво ни е прокурор за консул

Пламен Георгиев
Снимка: БГНЕС

Българи във Валенсия започнаха подписка срещу обявената от Министерството на външните работи номинация на бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев за консул на страната ни в испанския град. Мотивът на външно министерство за излъчването на Георгиев за поста е владеенето му на испански език и добрата му работа с правоохранителните органи.

„Идеята за петицията беше, че досега в консулството ни винаги е имало много грамотни хора. Допреди дни не бях чувал за този човек“, заяви в предаването „Преди всички“ Пеци Петров, един от инициаторите на петицията.

„Българската престъпност спрямо останалата в Испания е почти нулева. Ние сме хора, които живеем и работим нормално. За какво ни е прокурор тук“, допълни Петров.

Той сподели, че като администратор на различни страници в мрежата вижда много голяма подкрепа от хората и допълни, че до този момент към недоволството на сънародниците ни няма реакция от българските институции.

Интервюто с Пеци Петров можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Пламен Георгиев

Пламен Георгиев е назначен за генерален консул във Валенсия

Бившият председател на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев е назначен за генерален консул на България в испанския град Валенсия. Това е решило правителството на закрито заседание миналата сряда. Предложението е внесено от вицепремиера и..

обновено на 14.08.19 в 18:13
ВИЖТЕ ОЩЕ
Павел Дуров

Френски съд удължи ареста на Павел Дуров

Френски съд е удължил ареста на основателя на "Телеграм" Павел Дуров. Той беше задържан от полицията в събота вечерта при пристигането си в Париж. Задържането на Павел Дуров е продължено с 48 часа. Той може да остане в ареста до 96 часа, след..

публикувано на 26.08.24 в 13:36

Бебета рисчета радват посетителите на столичния зоопарк

С интересни лакомства и занимания от софийската зоологическа градина  разнообразяват ежедневието на животните в летните месеци. Сред родените в началото на лятото са и две рисчета, които също търсят спасение от горещините, а много скоро и..

публикувано на 26.08.24 в 13:35
Цончо Ганев

Цончо Ганев, "Възраждане": Нямаме доверие на новото служебно правителство

Новото правителство е като старото, само че е ново . Това каза пред БНР зам.-председателят на партия "Възраждане" Цончо Ганев и декларира, че няма как да му имат доверие.  Президентът ще издаде указ за назначаването на правителство. Вижте кои..

публикувано на 26.08.24 в 13:33

КНСБ: 1077 лв. трябва да бъде минималната работна заплата за 2025 година

1077,65 лева вместо досегашните 933 трябва да бъде минималната работна заплата за страната за 2025 година. Това сочат сметките на КНСБ, с които "Хоризонт" разполага.  От синдиката припомниха, че до 1 септември е законовият срок, в който социалният..

публикувано на 26.08.24 в 13:31
Изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров коментира връщането на третия мандат за съставяне на правителство.

Атанас Зафиров: Г-н Главчев направи още един добър ход, че няма да е външен министър

Това е старият кабинет с 2 промени. Добре е, че Главчев се е съобразил с настроенията на обществото. Виждам, че е професионалист от кариерата и ще гарантира прозрачността на изборите, каза временният председател на БСП Атанас Зафиров в интервю..

публикувано на 26.08.24 в 13:29

Разследват капитана на потъналата суперяхта Bayesian за корабокрушение и множествено убийство

Капитанът на потъналата ветроходна суперяхта край Палермо Bayesian -  Джеймс Кътфийлд е разследван за корабокрушение и множествено непредумишлено убийство. Загинаха 7 души, оцелелите са 15 от 22 -а души на борда. Магистратите са повдигнали..

публикувано на 26.08.24 в 13:14

Над 200 пожарникари се борят с голям пожар в Лондон

Около 225 пожарникари се борят с голям пожар в блок в Източен Лондон. Двама души са откарани в болница, повече от 100 души са евукуирани. На пресконференция столичната полиция съобщи, че е засегната цялата сграда, в която освен апартаменти има..

публикувано на 26.08.24 в 13:09