Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зам.-министър Николай Проданов: Разумно е отпадането на съкратеното производство при тежки случаи

Нов арест бе открит в Сливен, капацитетът му е 40 задържани лица

2
Зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов присъства на откриването на новия арест в Сливен.
Снимка: Даниела Костова

Съкратеното съдебно производство при особено тежки случаи е разумно да отпадне, заяви зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов при откриването на новия арест в Сливен.

Законодателната промяна ще бъде факт, но с нея проблемите ще бъдат решени частично, посочи Проданов.

В момента в България има проблеми с опазването на личното сигурност на гражданите и това не е проблем само на такива изключително тежки посегателства върху човешкия живот и чест. Дошъл е момента за вземането на някакви по-решителни мерки.

Временно изпълняващият длъжността директор на „Изтърпяване на наказанията“ Ивайло Йорданов заяви, категорично, че въпреки провалената обществена поръчка за 34 млн. лева за доставка на храна в затворите, проблеми не се очакват.

"Няма да има никакъв проблем, взели сме всички мерки за подсигуряването на храната. Общата бройка на лишените от свобода е почти 7000, така че ние не можем да си позволим проблем с изхранването", каза той.

Новооткритият арест е на територията на сливенския затвор и е с капацитет до 40 задържани лица. Стойността му е 1 млн. и 100 хил. лева и се очаква да заработи до две седмици.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Не са открити доказателства за външна намеса при разследването на катастрофата с хеликоптер, в която загина президентът на Иран

Не са открити доказателства за външна намеса по време на разследването на катастрофата с хеликоптер, при която преди седмица загина президентът на Иран Ебрахим Раиси. Това се казва в предварителен доклад на иранската армия, цитиран от "Ройтерс". Раиси, който беше приеман за потенциален наследник на върховния лидер аятолах Али Хаменей, загина,..

публикувано на 25.05.24 в 21:13
Тино Крупала,

Лидерът на "Алтернатива за Германия" критикува доскорошните си партньори в Европа

След изключването на германската "Алтернатива за Германия" от парламентарната група "Идентичност и демокрация" в Европейския парламент лидерът на партията Тино Крупала отправи остри критики към предишните партньори от Италия и Франция. Представителите на "Алтернатива за Германия" са изключени от европейското си семейство Лидерът на..

публикувано на 25.05.24 в 21:06

В неделя избират новия Сливенски митрополит

В неделя, в 08.30 ч. в Светия Синод на БПЦ ще се състои избор на Сливенски митрополит, обяви пред журналисти Старозагорския митрополит Киприян. Кандидатите са двама - епископите Арсений и Герасим.  Миряни ще протестират пред Светия синод срещу избора на Сливенски митрополит По време на днешното заседание на Синода пред сградата..

публикувано на 25.05.24 в 20:36
Кораб на китайските ВМС военноморски сили, ракетна фрегата FFG 548, северно от Тайван, 23 май 2024 г. Тайван изстреля реактивни самолети и постави ракетни, военноморски и сухопътни части на тревога в четвъртък заради китайски военни учения, провеждани около самоуправляващата се островна демокрация, където нов президент встъпи в длъжност тази седмица.

Китай приключи военните учения около Тайван

Китай приключи двудневните военни учения около Тайван, в които симулира атаки с бомбардировачи и практикува абордаж на кораби, предаде Ройтерс като цитира военният канал на китайската държавна телевизия.  Китай тренира поемане на контрола над Тайван Министерството на отбраната на Тайван обяви, че 46 китайски военни самолета са навлезли..

публикувано на 25.05.24 в 20:14

Отличиха най-добрите фермерски продукти на Националния събор на овцевъдите

Най-добрите фермерски продукти от овче и козе мляко на Националния събор на овцевъдите бяха отличени със златен медал за вкус и качество. Отличието се връчва за първи път и е в 7 категории.  60 сирена, кашкавали и кисели млека участваха в конкурса за фермерски продукти от овче и козе мляко на Националния събор на овцевъдите, който се провежда до..

публикувано на 25.05.24 в 20:07
Министерство на електронното управление показа демо бюлетините, отпечатани от техническо устройство за машинно гласуване (ТУМГ), инсталирано със софтуер, изграден при довереното изграждане.

Генериран е и хеш кодът, който ще изписват машините за гласуване

Министерството на електронното управление, Българският институт по метрология и Българският институт за стандартизация удостовериха съответствието на машините за гласуване на изборите на 9 юни. Приключи процедурата по удостоверяване на машините за изборите на 9 юни Необходимите документи са изпратени в Централната избирателна..

публикувано на 25.05.24 в 19:42
Тил Линдеман

Втори спектакъл на "Рамщайн" в Белград

Тази вечер е вторият спектакъл на "Рамщайн" в Белград, след като снощи култовата немска група вдигна на крака сръбската столица. Около 120 хиляди души от цяла Европа пристигнаха в града за шоуто.  Публиката посрещна известната и предизвикателна група с гръмогласни овации и аплодисменти в петъчната вечер.  Вокалът Тил Линдеман откри сета с..

публикувано на 25.05.24 в 19:33