Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Семейство Илиеви се постара, но не успя да изведе "моряците" отвъд ремито с Дунав

Черно море - Дунав 1:1
Снимка: БТА

Черно море и Дунав завършиха наравно - 1:1, в мач от 8-мия кръг на Първа лига. С това равенство домакините нямат победа вече шести мач. Синът на треньора на Черно море Илиан Илиев - Илиан Илиев - младши, пък записа първия си гол в първенството.

Двата отбора изиграха слабо първо полувреме, в което чистите голови ситуации почти липсваха. Домакините бяха по-активният отбор, но на почивката изоставаха с 0:1. 

Първото положение в мача бе за Черно море в 10-та минута, когато Васил Панайотов стреля от около 20-тина метра по диагонал, но вратарят на гостите Благой Макенджиев улови топката. В 21-та минута Дани Кики пробва далечен изстрел от пряк свободен удар, но топката премина встрани от вратата на Дунав. 

В 40-та минута вратарят на домакините Иван Дюлгеров показа отлчна реакция и успя да избие топката след опасен удар с глава Стефан Христов. В първата минута на даденото от съдията 2-минутно продължение на първата част Дунав успя да вкара гол. След атака отляво Ивайло Лазаров стреля опасно, вратарят на домакините Иван Дюлгеров изби топката, която попадна у Ахмед Ахмедов, който също опита шут, но отново Дюлгеров парира удара. Топката се върна при Ахмедов, който втория път не пропусна и изведе гостите напред в резултата - 1:0 за Дунав.

В 47-та минута домакините успяха да изравнят резултата, а голмайстор стана Илиан Илиев - младши, който вкара с удар по земя от около 20-тина метра. 

В 50-та минута домакините можеха да вкарат нов гол. Васил Панайотов засече топката с глава след центриране отдясно, но за късмет на гостите тя мина встрани от вратата на Дунав. В 56-та минута Дани Кики изпълни опасно пряк свободен удар отдясно по атаката на домакините, но топката премина встрани от вратата. 

В 59-та минута късметът бе на страната на Дунав, след като след удар на Дани Кики топката рикошира у Мартин Ковачев и се отби в страничната греда. В 63-та минута Аристот Ндонгала стреля по земя от 15-16 метра, но топката премина на сантиметри в аут. 

В 72-та минута Жоржиньо стреля опасно, но вратарят на Дунав Благой Макенджиев спаси. В 77-та минута Иван Селеменов можеше да вкара втори гол за гостите, но за късмет на домакините след удара му отляво по диагонал топката премина на сантиметри встрани от вратата на Черно море. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Феновете на Левски са изкупили билетите за мача с ЦСКА София

Феновете на Левски са изкупили всички билети, които им се полагат за дербито срещу ЦСКА София в събота, съобщава Спортал. Снощите са разграбили и последните пропуски, след като бяха останали още няколкостотин. Така левскарите са се сдобили с общо над 16 900 места в секторите “А” и “Б”. Феновете на ЦСКА София са изкупили 7569 билета. За тях има..

публикувано на 18.10.24 в 05:50
Григор Димитров

Григор Димитров е на четвъртфинал в Стокхолм

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на тенис  турнира на твърда настилка в зала от сериите АТП 250 в Стокхолм (Швеция) с награден фонд 767455 евро. Димитров, който е шампион в надпреварата през 2013 година, е поставен под номер 3 и почива в първия кръг. На осминафиналите първата ни ракета  победи със 7:6(1), 6:3 французина Кентен Алис,..

публикувано на 18.10.24 в 00:22
Андрей Рубльов

Андрей Рубльов лесно стигна четвъртфиналите в Стокхолм

Андрей Рубльов се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Стокхолм (Швеция)  с награден фонд от 767455 евро. Поставеният под номер 1 руснак победи с 6:4, 6:1 Александър Мюлер за само 65 минути. Рубльов постигна пробив за 3:2 в първия сет, след което поведе в мача след 6:4. Във втората част френският тенисист на три..

публикувано на 17.10.24 в 22:41
Илиана Раева

Министър Атанас Илков и Илиана Раева обсъдиха разширението на залата в НСБ "Раковски"

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков се срещна с председателя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.  По време на разговора беше  изяснено, че  Министерството на вътрешните работи  изпълнява всички задължения свързани с бъдещото  изграждане на новия многофункционален спортно-тренировъчен комплекс и залата по..

публикувано на 17.10.24 в 22:28
Отпадна и последният българин на европейското по тенис на маса

Отпадна и последният българин на европейското по тенис на маса

Йоан Величков загуби на 1/32-финалите на Европейското първенство по тенис на маса, което се провежда в Линц, Австрия. Българинът отстъпи с 0:4 (3:11, 6:11, 6:11 и 9:11) срещу белгиеца Мартин Алегро. Величков беше последният роден представител на шампионата, а преди него участието си приключи и Цветелина Георгиева. Мария Йовкова, Виктория..

публикувано на 17.10.24 в 21:29
Жоел Арате

Арате: Искам в националния 30 боксьора, но зависи и от федерацията

Старши треньорът на националния отбор на България по бокс при мъжете Жоел Арате каза, че е доволен от представянето до момента на състезателите на Европейското първенство до 23 години, което се провежда в столичната зала "София". България ще има двама финалисти на шампионата в лицето на Радослав Росенов и Уилиам Чолов, които достигнаха до..

публикувано на 17.10.24 в 21:24
Стефани Стоева

Стефани Стоева започна с победа на турнир в Перу

Стефани Стоева се класира за втория кръг на единично жени на турнира по бадминтон в Лима (Перу). Българката победи без проблеми представителката на домакините Фернанда Мунар с 21:11, 21:12 за 24 минути. Следващата й съперничка ще бъде Жеизиане Алвес (Бразилия).  Стефани Стоева, която в последните две седмици спечели титлите на турнири в..

публикувано на 17.10.24 в 20:23