Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата"

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" и в двете посoки, но изчакващите автомобили в зоната за кoнтрол са не повече от 50  и преминават бързо. На "изход" преобладават товарните камиони, а на "вход" към България – леките коли. Документите и товарите се обработват в рамките на 3 минути, споделиха прибиращите се от Гърция. "Важното е в момента да няма задръствания, колите да минават спокойно. В сравнение с преди две седмици, когато в началото на месеца имаше задръствания и опашки, но нямаше такова контролиране на движението, както сега за почивните дни, за прибирането, много добре се справят, няма задръствания".

Спокойна е обстановката и на ГКПП "Илинден", няма образували се колони от автомобили.

В района на Симитли, при сливането на пътищата от Кулата и „Илинден-Ексохи“,  опашката от автомобили, движещи се по направление на вътрешността на страната, е няколко километра, според свидетелството на наш репортер.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.